900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Pokukajte v dom te filmske igralke!

M. K., 15.06.2021 11:00:43

Zvezdnica Gospodarja prstanov Cate Blanchett in soprog Andrew Upton sta zaključila poglavje svojega življenja v avstralskem Sydneyju.

Delite na:
Pokukajte v dom te filmske igralke!
To je bivši dom Cate Blanchett, ki se nahaja v historični zgradbi. Profimedia

Prodala sta svoje luksuzno dvonadstropno stanovanje v Astorju in se raje podala na angleško podeželje.

Gre za največje stanovanje v znameniti zgodovinski stavbi, saj je sestavljeno iz treh prvotno zasnovanih enot - stanovanj, združenih v eno. Bohoti se na več kot 400 kvadratnih metrih prvega »nebotičnika« v Sydneyju, zgrajenega leta 1923, ki stoji le 12 nadstropij visoko. The Astor je do 1960 kraljeval kot najvišja stanovanjska stavba v Sydneyju, nikoli pa ni prenehal kraljevati kot središče avstralske in neavstralske elite. Zakonca Blanchett-Upton sta nepremičnino kupila pred petimi leti, marca pa sta se odločila za prodajo. Stanovanje je debitiralo na nepremičninskem trgu za 12 milijonov avstralskih dolarjev (dobrih 7 milijonov evrov). Luksuzna rezidenca z razgledom do Opere je prešla v roke novega lastnika v septembru, prodajna cena pa je ostala skrivnost. 


Novi lastnik nepremičnine bo lahko užival v petih spalnicah, štirih kopalnicah, več dnevnih prostorih in ločenih pisarniških prostorih. 


Cate Blanchett_portret1
/
Shutterstock

Cate Blanchett in Andrew Upton sta se poročila leta 1997, imata tri sinove (Dashiell 2001, Roman 2004, Ignatius 2008) in posvojeno hčer (Edith 2015). Po desetih letih skupnega življenja v angleškem Brightonu se je družina leta 2006 odločila za selitev v rodno Avstralijo. Želeli so si bližine širše družine in permanentnega jedra med odraščanjem otrok. Ustalili so se v predmestju Sydneyja in tam ostali do leta 2015. Anglija jih je očitno mamljivo klicala nazaj, saj so leta 2016 kupili posest v Vzhodnem Sussexu. Svojo pripadnost Avstraliji sta od takrat izkazovala z lastništvom stanovanja v zgodovinsko pomembnem Astorju, ki pa je bilo malo uporabljano. Odločitev za prodajo je tako razumljiva in smiselna. Družini očitno bolj ugaja življenje na angleškem podeželju.

na obisku_cate blanchett_dnevna soba 3
/
profimedia

Stanovanje je sodobno opremljeno z elementi modernega in klasičnega sloga, z vzdušjem pariškega stanovanja, ki temelji na manjšem številu skrbno izbranih elementov. 

na obisku_cate blanchett_dnevna soba 2
/
profimedia

Klasični barvni lestvici sive in rjave se pridružujejo še umirjeni zeleni, modri in rdeče oranžni toni. Tako oblike pohištva kot vzorci so posodobljeni.

na obisku_cate blanchett_dnevna soba 1
/
profimedia

V zraku občutimo avstralsko svežino obmorskega življenja in sofisticiran videz stanovanja moderne družine. Kjer udobje sreča uporabnost in dekor umetnost. 

na obisku_cate blanchett_dnevna soba 4
/
profimedia

Kontrast, ki ga ustvarjajo mehkoba linij in materialov v nasprotju z moško barvno shemo in preprostostjo, pričara popolnoma uravnotežen videz sobe. Razgled na sydneyjsko operno hišo je seveda nepremagljiva pika na i.

na obisku_cate blanchett_kopalnica.jpg
/
profimedia

V kopalnici se stekleni elementi in ogledala igrajo očarljivo igro polnega in praznega prostora, ki ustvarja iluzijo večjega prostora. Tako kot v kuhinji je lesen element ključen za vzpostavitev ravnotežja, saj je soba opremljena večinoma v kamnu in kovini. 

na obisku_cate blanchett_kuhinja
/
profimedia

Svetla, moderna in uporabna. Kuhinja, ki je ustvarjena za vsakodnevno uporabo. Z elementi iz nerjavečega jekla hodi po tanki liniji med industrijskim in futurističnim slogom, ki ju še dodatno poudarja talna obloga iz trpežne gume. Za ravnotežje poskrbita elementa lesa in marmorja, ki vnašata pridih narave.

na obisku_cate blanchett_pisarniški kotiček
/
profimedia

Stanovanje je odeto v belino, ki še bolj poudari izbrane kose pohištva in dekorja v drugih barvah. Pisarniški kot z mizo v belem marmorju, belo omaro in enako belo steno je izjemen okvir za razkošen stol v bogati rjavi barvi lesa in obrabljenem usnju, ki je pravo nasprotje gladkemu marmorju. Delu prostora tako določimo namembnost. Tu se sedi, ustvarja, piše.

na obisku_cate blanchett_razgled
/
profimedia

The Astor se lahko pohvali z enkratnim razgledom na zaliv glavnega mesta. Sanjski večeri, namenjeni srečnim lastnikom stanovanj.

na obisku_cate blanchett_spalnica 1
/
profimedia

Ena od spalnic, urejena v skoraj skandinavski preprostosti, opremljena z le nekaj izbranimi elementi. Bele stene ustvarijo učinek enotnosti, ki sicer majhno sobo optično povečajo. Enak učinek ima za sobo na prvi pogled prevelika slika.