Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kako iz domače maske za obraz dobiti kar največ?

Marko Žagar, 06.03.2021 17:25:02

Velikokrat so hranila, ki jih vaša koža potrebuje, že v vašem domačem hladilniku, skledi s sadjem ali shrambi. Ponujamo vam nekaj receptov za pripravo domače maske za obraz.

Delite na:
Kako iz domače maske za obraz dobiti kar največ?
Domača maska za obraz z Avokadom Profimedia

Razvajanje s profesionalno masko za obraz je prav poseben užitek, včasih pa vaša koža potrebuje le hitro spodbudo iz povsem naravnih sestavin.

Domače maske za obraz lahko nanesete med jutranjim prhanjem, preden se odpravite v službo, ali zvečer, ko se udobno namestite na sedežni garnituri z izbrano knjigo, ob spremljavi pomirjujoče glasbe. Raziskave so pokazale, da lahko nekatere naravne sestavine pozitivno vplivajo na določene tipe kože, tako so prav obrazne maske najlažja pot do sijoče, zdrave polti.

NASVETI IN NAMIGI ZA NANOS DOMAČIH MASK ZA OBRAZ:

· Najprej temeljito očistite kožo s toplo vodo.

· Z uporabo tople brisače na obrazu pomagajte poram, da se odprejo.

· Pri nanosu maske si lahko pomagate z nežno krtačo.

· Ne pozabite maske nanesti tudi na vrat in dekolte.

· Za popolno sprostitev na oči položite dve rezini hladne kumare.

· Če si želite bolj osvežilno masko, jo pred nanosom postavite v hladilnik.

TAKO PRIPRAVITE DIŠEČO MASKO ZA OBRAZ Z MEDOM

Med je fantastičnega okusa, ko ga namažete na opečenec ali kruh, še boljši pa je kar na vaši koži! Poleg tega, da je izredno vlažilen, je ta sladki nektar odličen za kožo, nagnjeno k aknam, saj se ponaša z antibakterijskimi lastnostmi.

Za masko za obraz z medom, primerno za nečisto kožo, nagnjeno k aknam, preprosto zmešajte 1 jedilno žlico medu z 1 jedilno žlico cimeta in 1 jedilno žlico muškatnega oreščka. Če je vaša koža rdeča in vneta, je lahko maska iz medu in oglja prav to, kar potrebujete. Aktivno oglje je znano po tem, da nase veže nečistoče in škodljive sestavine. Preprosto zmešajte 1 žlico medu z 1 žlico aktivnega oglja v prahu in mešanico nanesite na obraz.

MEDENA MASKA, OBRAZNA MASKA
MEDENA MASKA, OBRAZNA MASKA
dreamstime

NAHRANITE SVOJO KOŽO Z JOGURTOVO MASKO

Jogurt je prava pot do gladke in nahranjene kože. Znan je tudi po tem, da poenoti videz kože in pomirjujoče deluje na pordelo in občutljivo kožo. Preprosto na obraz nanesite navaden jogurt in ga pustite delovati 15 minut, preden ga sperete s toplo vodo.

TAKO PRIPRAVITE MASKO ZA OBRAZ IZ OVSENIH KOSMIČEV

Kaj je tako posebnega na ovsenih kosmičih?

Občutljiva koža lahko veliko pridobi z uporabo ovsenih kosmičev, znanih po protivnetnih lastnostih. Ste vedeli, da lahko ovseni kosmiči pomirijo tudi sončne opekline? Preizkusite naslednji recept za domačo masko za obraz:

1. Zmeljite ovsene kosmiče: 4 žličke ovsenih kosmičev stresite v mlinček in jih zmeljite v prah.

2. Dodajte med: kosmičem dodajte 1 žlico medu in jih dobro premešajte.

3. Dodajte jajčni rumenjak: jajčni rumenjaki so čudovit vir vitamina D, ki pomaga pri upočasnitvi procesov staranja. Najprej zavrzite jajčni beljak, nato rumenjak dodajte v mešanico ter ga zmešajte z drugimi sestavinami v gladko pasto.

4. Nanesite na obraz: masko zdaj preprosto nanesite na obraz, pri čemer se izognite predelu okrog oči. Pustite jo delovati 15 minut, nato jo sperite z vodo.

HRANILNA MASKA ZA OBRAZ Z AVOKADOM

Avokado je ena izmed bolj vlažilnih in poživljajočih naravnih sestavin mask za obraz. Napolnjen je s koži prijaznimi hranili kot so kalij, železo in vrsta vitaminov, zato je idealna sestavina za domače razvajanje.

Za ultra vlažilno masko potrebujete meso polovice avokada, ki ga pretlačite v kremasto maso. Dodajte 1 čajno žličko olivnega olja in dobro premešajte, preden masko nanesete na obraz. Tako avokado kot olivno olje vsebujeta zdrave maščobe, ki bodo v koži zadržale vlago in upočasnile procese staranja. Ob redni uporabi avokadove maske se boste lahko poslovili od grobe in suhe kože.

BANANINA POSLASTICA ZA KOŽO

Banane imajo številne pozitivne lepotne učinke. Znane so po tem, da omilijo videz madežev in obarvanosti na koži, ob tem pa kožo nahranijo. Za naravno slastno bananino masko eni zmečkani banani dodajte pol čajne žličke sode bikarbone in mešanico pustite na koži 15 minut.

ČAS JE, DA ODSTRANIM SVOJO MASKO ZA OBRAZ

Ko je vaša domača maska opravila svojo čarovnijo, jo preprosto odstranite s toplo vodo. Pri bolj gostih maskah bodite pozorni, da ne boste zamašili odtoka v umivalniku. Nego vedno zaključite s tonikom in vlažilno kremo, da bo vaša polt zdrava in sijoča.

Marko Žagar
Učitelj praktičnega pouka frizerstva, ličenja in manikire
Srednja frizerska šola Ljubljana

marko2.jpg
Marko Žagar
FB