Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Dieta Lepe Brene

kl, 23.01.2021 11:23:13

Z njeno pomočjo je pred leti odpravila 17 odvečnih kilogramov. K temu jo je spodbudila pripomba nekega natakarja. Kaj je jedla?

Delite na:
Dieta Lepe Brene
Lepa Brena instagram

Čeprav je od takrat minilo že veliko let, pa je dieta, s katero je popularna balkanska diva uspela shujšati in oblikovati svojo še danes zavidanja vredno postavo, še vedno predmet pogovorov tistih, ki se sprašujejo, kako ji uspeva.

Danes 60-letna pevka je znana po bujni postavi, krasijo pa jo tudi dolge noge, ki so jo tudi proslavile. Že kmalu po začetku kariere pa so se na njej začeli nabirati odvečni kilogrami. In nekega dne, ko je nastopala v nekem klubu, je slišala pripombo tamkajšnjega natakarja: "Mislil sem, da bo prišla pevka, ne pa transformatorska postaja."

Pripomba je bila seveda žaljiva, hkrati pa jo je spodbudila k akciji, danes pravi Lepa Brena. Kmalu je namreč ugotovila, da se z njenim telesom nekaj dogaja in to ne v pozitivnem smislu, zato se je odločila, da ga bo izoblikovala do popolnosti.

"Zjutraj sem običajno pojedla eno ali dve jajci. Pazila sem na to, da so bila to bio-jajca. Za kosilo bi običajno pojedla nekakšno juho, v kateri se je kuhala zelenjava, brez maščob in zakuhe. Pravzaprav se je zelenjava v tisti vodi samo blanširala, saj nisem želela, da izgubi preveč vitaminov. Vedno pa je bil pri kosilu kos mesa, bodisi kuhan ali na žaru. Tudi za večerjo sem vedno pojedla kos ribjega ali drugega mesa in solato. Odrekla pa sem se kruhu in testeninam."

Dieto, s katero je shujšala za 17 kilogramov, je držala pol leta. Vmes se je tudi veliko gibala, že na svojih koncertih, pa tudi v prostem času. To počne še sedaj. Prav tako še danes ne uživa izdelkov iz moke. V šali pravi, da komaj čaka konec kariere, ko si bo z veseljem naredila polno skledo testenin.

Poleg tega, pravi Brena, je vedno pazila, da se ni zapustila. Ne samo kar se tiče prehrane in gibanja, pač pa tudi videza. "Vedno sem se in se še rada lepo oblečem, tudi če za to nimam nobenega pravega povoda ali razloga. Vsaj elegantna majica ali bluza, hlače in visoke pete," pravi pevka in dodaja: "In frizura. To si uredim prav vsak dan."