diana gomilsek Odkrito.si

Slovenska glasbenika na Krku kupila kar stanovanje...

kolinda grabar-kitarović, borut pahor Svet24.si

Kolinda tokrat v tesnem Borutovem objemu

kovanci Petisvet

Če najdete kovanec, pazite na ti dve stvari

Lidija Lenarčič, Vesna Petković Svet24.si

Ali morda prepoznate dekletce s fotografije?

gozdni požar, švedska Svet24.si

Ekstremi na severu: vročinski val, požari, ...

klara-jazbec1 Najstnica.si

Pevka Klara Jazbec razkrila, kako ona gleda na ...

klara Njena.si

Poglejte, kje so ujeli Klaro!

Življenjski slog

5 prednosti vgradnih omar

M. B., Dom2, 02.05.2018 15:01:26

Ko se odločate za vrsto garderobne omare, imate dve možnosti: prostostoječo ali vgradno. Katero boste izbrali, je seveda odvisno od več dejavnikov, se pa tehtnica zadnje čase vse bolj nagiba k vgradnim rešitvam.

Delite na:
5 prednosti vgradnih omar
Dom2

Večina prostostoječih omar se namreč ne prilega popolnoma v dane prostore ali pa ponuja premalo shranjevalnih površin za vsa oblačila, čevlje in modne dodatke. Po drugi strani pa imajo vgradne omare številne prednosti:

1. Maksimalen izkoristek prostora

V nasprotju s prostostoječo omaro je vgradna omara zasnovana tako, da jo lahko umestite v kakršenkoli prostor. Je inteligentna rešitev za sobe neobičajnih dimenzij, lahko je prirejena celo tako, da jo potisnete v vogal L-oblike ali okoli okna. S tem izkoristite tudi niše in kote, ki jih sicer ne bi mogli.

2. Dopolni interier

Pri vgradnih omarah je naročnik del oblikovnega procesa. Omislite si lahko takšno omaro, ki se sklada s preostalo opremo – po slogu in zaključkih. Ti so lahko akrilni z ročaji iz nerjavečega jekla, kar se lepo ujema z moderno opremo. Za tradicionalne ali rustikalne interierje pa, denimo, izberete omaro iz orehovega lesa.

omara vgradna 1.jpg

3. Prilagojena razporeditev

Še ena od prednosti vgradnih omar je ta, da lahko njeno notranjost organizirate po lastnih željah in potrebah. Če je vaša garderoba večinoma sestavljena iz kostimov, dajte več prostora obešalnikom za hlače in krila ter predalom za dodatke. Prilagajate lahko tudi višino polic.

4. Integrirana razsvetljava

Razsvetljava je eden od elementov, ki je pri garderobnih omarah dostikrat spregledan. Pri prostostoječih omarah se morate večinoma zanašati na zunanjo razsvetljavo, medtem ko si pri vgradnih omarah lahko omislite integrirano svetlobo, na primer LED-trakove ali točke. Tako lažje najdete oblačilo, ki ga potrebujete.

5. Prilagoditev prostoru

Prostostoječe omare so glede svoje višine in širine dokaj neprilagodljive. Nasprotno pa je velikost vgradnih omar popolnoma prilagojena prostoru, ki je na voljo. Prav tako lahko izbirate med različnimi barvami, zaključki in tipi vrat. Skratka, vgradna omara je narejena po vaši meri in zato boste z njo tudi bolj zadovoljni.

Preberite tudi: Tulipani so lahko elegantni ali pa razigrani. Kliknite TUKAJ!