kris Svet24.si

FOTO: »Danes so mi spet pregledali kri in pravijo...

Baba Vanga Dobra karma

Baba Vanga: srhljiva napoved za 2020 in poslednja ...

soraja Svet24.si

FOTO: Soraja zapustila zaročenca in že buri ...

moški in ženska Svet24.si

Alarm: nam grozi kolaps sistema skrbi za ...

ženska Dobra karma

Energije od 6. do 12. decembra: norost v mislih in...

alma merklin Njena.si

Slovenska pevka delila prelepo nosečniško ...

ana-dolar Njena.si

Ana in Roman sta se ločila

10 minut na dan za zdravo zimo

Tina Lucu, 01.12.2019 14:00:00

Zima predstavlja stres za imunski sistem: mraz, vlaga, povsod kihajoči ljudje, ki velikodušno razširjajo svoje viruse … Z desetminutnim imunskim programom lahko okrepite obrambne mehanizme vašega telesa in bistveno zmanjšate tveganje za obolenje.

Delite na:
10 minut na dan za zdravo zimo
zdrava zima Profimedia

Tri minute globokega dihanja: Kisik poskrbi za dobro kondicijo obrambnih celic. Vsak dan se za tri minute postavite pred odprto okno in globoko dihajte s pomočjo trebuha, ki se mora med vdihovanjem in izdihovanjem dvigovati in spuščati.

zdrava-zima
zdrava zima
Profimedia

Pol minute za napolnitev vodnih zbiralnikov: Presuh zrak v zaprtih prostorih lahko bistveno oslabi funkcijo sluznice, ki tako skorajda ne more izločati povzročiteljev bolezni. Strokovnjaki svetujejo, da je na radiatorje dobro namestiti vodne zbiralnike in vodo redno menjavati vsak dan.

zdrava-zima
zdrava zima
Profimedia

Pol minute za regulacijo sobne temperature: Če je v prostorih še vedno pretoplo, se oslabi reakcijska sposobnost imunskega sistema. Idealna temperatura znaša 19 stopinj. Če vam je prehladno, se raje topleje oblecite.

Ena minuta za vitaminski koktajl: Pol kozarca sveže iztisnjenega pomarančnega soka, zmešanega z enako količino korenčkovega soka - in odličen napitek z veliko vitamina C in beta karotena je pripravljen. Takšen napitek za dlje časa okrepi obrambne mehanizme telesa in ščiti celice pred povzročitelji bolezni.

zdrava-zima
zdrava zima
Profimedia

Dve minuti knajpanja: Po prhanju bo polivanje nog utrdilo obrambo telesa. Pustite, da vam čez noge steče hladen curek vode. Začnite na zunanji strani stopala, nato vodite curek vode počasi po zunanji strani noge vse do stegna in nato spet navzdol k stopalu. Enako naredite še z drugo nogo.

Tri minute za črni čaj: L-teanin v črnem čaju spodbudi celice k izločanju interferonov, ki preprečujejo infekcije. Kratka pavza poleg tega tudi prispeva k zmanjševanju stresa.

Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 46, 8.11.2019