Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Zvezdniki, ki so živeli v Playboyjevem dvorcu

C.R., 01.07.2022 11:00:35

Playboyev imperij, ki ga je zgradil Hugh Hefner, je bil nekoč nekaj izrednega. S splavitvijo revije leta 1953 s posterjem Marilyn Monroe je postal cepivo za zadrta 50. leta prejšnjega stoletja.

Delite na:
Zvezdniki, ki so živeli v Playboyjevem dvorcu
Hugh in zajčice PROFIMEDIA

Ikonični logotip se je sčasoma preselil tudi v klube, hotele in, seveda, v Playboyev dvorec, ki je sprva bil v Chicagu, preden se je preselil v Los Angeles.

Vrhunec je dosegel v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja. Udeležba na tamkajšnjih zabavah je bila statusni simbol, ki je pritegnil številne zvezdnike. Ker je dvorec premogel 29 sob, je Hefner pogosto gostil tudi njih.

profimedia-0098243534.jpg
Začelo se je pred mnooooogo leti.
PROFIMEDIA

Hugh
Postavni in vplivni Hugh pred kar nekaj leti
PROFIMEDIA

James Caan

Podobno eksploziven kot nekateri njegovi liki je bil tudi za kamero. Njegove aktivnosti je pogosto poganjal kokain – sploh v 80. letih prejšnjega stoletja, ko je njegova sestra umrla za rakom. Želja po zabavi ga je pripeljala v Playboyev dvorec, kjer je po razpadu zveze nekaj časa tudi živel. »Tam je bilo veliko deklet in, žal mi je, všeč so mi bile,« je povedal nekoč. In čeprav je tam kar nekaj časa živel, se je sčasoma odselil, čeprav je Hefner temu nasprotoval. Dvorec je označil za najboljši nočni klub, a je priznal, da je, ko je bil tam, razmišljal o samomoru, saj je bil prepričan, da tako dobro ne bo nikoli več.

James Caan.jpg
James Caan
PROFIMEDIA

Shel Silverstein

Da, mladinski pisatelj in pesnik je nekoč bil del Hefnerjevega ožjega kroga. Kar pomeni, da je včasih pri njem živel tudi več mesecev. Ko je le odšel na svoje, se ni nikoli poročil. Kot je nekoč dejal, ga ne more osrečiti eno mesto, ena ženska ali ena služba oziroma kariera. Osrečuje ga sprememba.

Shel Shel Silverstein .jpg
Shel Silverstein
wiki

Tony Curtis

V 80. letih prejšnjega stoletja je Playboyev dvorec nekaj časa bil dom igralca Tonyja Curtisa, da bi pobegnil svojemu nebrzdanemu življenjskemu slogu, ki je vse dolgoval alkoholu in drogam. Po zdravljenju od odvisnosti je Hefner njemu in njegovemu sinu ponudil streho nad glavo, da bi si lahko igralec v miru uredil življenje. Oče in sin naj bi se večino časa držala zase.

Tony Curtis
Tony Curtis
PROFIMEDIA

Jenny McCarthy

Nekdanja voditeljica in igralka se ima za svojo kariero zahvaliti prav Hefnerju. Ko je med študijem hotela zakorakati v manekenske vode, so ji v neki agenciji dejali, da je predebela. Potrta je po naključju naletela na Playboyev dvorec, ki jo je pritegnil. Pisalo se je leto 1993, ko je postala oktobrski obraz Playboya. Takrat se je tudi preselila v dvorec, a le za nekaj mesecev.

Jenny McCarthy
Jenny McCarthy
PROFIMEDIA

Hugh O'Brian

Slavni igralec se je med svojo kariero spoprijateljil s Hefnerjem. Ko je bil dvorec na vrhuncu priljubljenosti, je O'Brian v njem skoraj nenehno vedril. Tam je bil tako pogosto, da je preprosto nehal odhajati – tako je bilo kar pet mesecev.

Hugh O'Brian
Hugh O'Brian
PROFIMEDIA

The Rolling Stones

Legendarna zasedba se je leta 1959 med turnejo ustavila v Chicagu in končala v dvorcu. Tako eni kot drugi so namreč živeli življenja, polna ekscesov. Nič nenavadnega torej, da jim je uspelo zanetiti požar v eni od sob, a so bili preveč zadeti, da bi ga pravočasno opazili. K sreči se je sprožil alarmni sistem. Kmalu zatem je Hefner dvorec preselil v Los Angeles.

rolling-stones
ROLLING STONES
PROFIMEDIA

Leroy Neiman

Nekoč eden izmed najbolj priljubljenih ameriških umetnikov je bil Playboyev ilustrator. S Hefnerjem sta sodelovala več kot 50 let, v tem času pa je večkrat živel v dvorcu, ko je ta bil še v Chicagu.

Leroy Neiman
Leroy Neiman
PROFIMEDIA

Linda Lovelace

Nekoč ena največjih zvezdnic filmov za odrasle, tudi po zaslugi Globokega grla, je pritegnila Hefnerjevo pozornost. Tudi zato je nekaj časa živela v Playboyevem dvorcu. Kaj natančno se je dogajalo takrat, ni znano, je pa Hefnerju v svoji biografiji očitala, da jo je sodomiziral in poskušal prisiliti v spolni odnos s psom.

Linda Lovelace
Linda Lovelace
PROFIMEDIA

Elvis Presley

Ali je kdaj tam res živel, ni znano, je pa dvorec verjetno obiskal. Tako naj bi se v 70. letih prejšnjega stoletja pozabaval z osmimi zajčicami, tista soba pa od takrat nosi njegovo ime. Javnost vanjo nima vstopa, prav tako ne slavni in bogati. Vanjo je smel le Hefner. Ta je sicer zanikal, da je Presley kdaj obiskal Playboyev dvorec.

elvis presley 1.jpg
Številni goreči oboževalci Elvisa Presleyja so še vedno prepričani, da je kralj živ.
Profimedia

Zajčice

Med najbolj izstopajočimi imeni sta Holly Madison, ki je s Hefnerjem tam živela sedem let, in Shannon Tweed. S Hefnerjem je bila približno dve leti, preden se je poročila z Genom Simmonsom, basistom zasedbe Kiss. Da, spoznala ga je prav tam, v Playboyevem dvorcu.

Hugh in njegove zajčice
Hugh in njegove zajčice
PROFIMEDIA

Dvorec
Dvorec, kjer se je marsikaj dogajalo.
PROFIMEDIA

Hugh
Tako je znal uživati v družbi mičnih deklet.
PROFIMEDIA