Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Srce parajoče zgodbe svetovnih zvezdnikov

Teja Pelko, 16.05.2021 20:58:54

Znani, ki so imeli zelo težko otroštvo.

Delite na:
Srce parajoče zgodbe svetovnih zvezdnikov
Marilyn Profimedia

Kar nekaj svetovno prepoznavnih imen v otroštvu iz takšnih ali drugačnih razlogov ni bilo obkroženih z ljubečimi biološkimi starši. Čeprav jim med odraščanjem ni bilo postlano z rožicami, pa jim je v življenju uspelo opozoriti nase ...

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
Profimedia

Ameriška igralka Marilyn Monroe je bila nezakonski otrok. Nikoli ni poznala očeta, ga je pa iskala vrsto let. Ko je imela komaj dva tedna, je mama Gladys Pearl Baker skrb zanjo prepustila Albertu in Idi Bolender, ki sta živela v ruralnem mestu Hawthorne. Tudi sama je z njimi bivala prvih šest mesecev, dokler se ni bila primorana vrniti na delo v Los Angeles. Marilyn je nato mamo obiskovala med vikendi. Poleti 1933 je Gladys v Hollywoodu kupila majhno hišo in sedemletno hčerko vzela k sebi. Ko je mati januarja 1934 doživela psihični zlom (diagnosticirali so ji paranoidno shizofrenijo) in so jo poslali v bolnišnico, v katero se je pozneje redno vračala, je skrb nad Marilyn prevzela mamina prijateljica Grace Goddard.

James Dean

James Dean
James Dean
Profimedia

Še ena ameriška filmska ikona iz 50. let prejšnjega stoletja je živela pri krušnih starših: James Dean. Po tem, mu je pri devetih letih zaradi raka na maternici umrla mama, ga je oče, nezmožen skrbeti zanj, poslal k njegovemu stricu in teti Ortense in Marcusu Winslowu na farmo v mesto Fairmount v zvezni državi Indiana. Oče se je šel borit v 2. svetovno vojno, pozneje pa se je znova poročil.

Pierce Brosnan

Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
Profimedia

Irski igralec Pierce Brosnan je od četrtega leta starosti odraščal pri maminih starih starših Philipu in Kathleen Smith, ker je šla mama v London delat kot medicinska sestra. Obiskovala ga je enkrat do dvakrat letno. Oče je družino zapustil, ko je bil Pierce še dojenček. Ko je bil Brosnan star šest let, sta stara starša umrla, nakar je najprej živel pri teti, nato pri stricu, pozneje pa so ga poslali v dom. Pri enajstih pa je šel živet k mami in njenemu novemu možu Williamu Carmichaelu.

Coco Chanel

Coco Chanel
Coco Chanel
Arhiv Svet24

Francoska modna oblikovalka Coco Chanel je mamo izgubila pri 11. letih starosti in oče jo je skupaj s sestro poslal v sirotišnico k nunam. Tam se je naučila šivati. Pozneje je živela v katoliškem samostanu, nato pa še v internatu. Po njenih besedah je ravno zapovedana nošnja sive dolgočasne uniforme, ki jo je morala nositi velik del svojega življenja, bila razlog za njeno izbiro poklica, saj je sanjarila o tem, kako bo ženske oblačila v lepa oblačila.

Seal

Seal
Seal
Reuters

Afro-brazilskemu očetu in nigerijski mami v Londonu rojeni glasbenik Seal je bil kmalu po rojstvu poslan v rejniško družino v Essexu. Tam je preživel prva štiri leta, nato pa so ga vrnili v biološko družino, čeprav je bil oče zelo strog in pogosto fizično nasilen.

Cher

Cher
Cher
Profimedia

Začetek življenja ameriške glasbenice Cher ni bil rožnat. Njena mati Georgia se je od očeta ločila, ko je bila noseča z njo (imel je težave z drogo in kockanjem). Preživljala se je z občasnimi pevskimi nastopi in majhnimi filmskimi vlogami, tako da sta večinoma živeli zelo revno. Ko je bila Cher stara dve leti, je mati zbolela in Cher je morala v rejništvo. Ko se je lahko vrnila k mami, je – kadar je mama delala – navadno zanjo skrbela ena od babic. Ko je bila stara osem let, mama ni zaslužila dovolj, da bi preživela sebe in otroka, zato je s sestro Georgianne iz drugega zakona pol leta živela pri starih starših.

John Lennon

John Lennon
John Lennon
Profimedia

Britanski glasbenik John Lennon je bil rojen med 2. svetovno vojno, v času letalskih napadov in izpadov elektrike. Njegov oče je bil na morju in se je pojavil šele, ko je imel John 18 mesecev, takrat pa je bila mati Julie že noseča z drugim, zato sta se ločila. Julia ni zmogla ustrezno skrbeti zanj in po dveh pritožbah njene sestre Mimi socialni službi, so skrb za Johna dodelili njej in njenemu možu Georgeu Toogoodu Smithu. John je odraščal pri njima, pozneje sta ga tudi posvojila (svojih otrok nista imela), z mamo pa sta se redno videvala.

Lorraine Pascale

Lorraine Pascale
Lorraine Pascale
24Kitchen

Britanska kuharska mojstrica Lorraine Pascale, rojena staršem Karibčanom, je bila v rejništvo dana takoj po rojstvu. Pri 18 mesecih starosti sta jo posvojila bela zakonca Roger in Audrey Woodward, ki sta že imela sina Jasona. Ko je bila stara tri leta, sta se starša ločila. Lorraine je ostala z mamo, ki pa je kmalu zbolela in ni mogla več skrbeti zanjo. Pri sedmih letih je tako šla spet v rejništvo, in to v več kot v eno družino. Po letu dni se je vrnila k mami in se srečala z očetom, ki se je znova poročil in dobil hčerko. Kmalu je dobila polno štipendijo in odšla v internat v Devon.

Eddie Murphy

Eddie Murphy
Eddie Murphy
Reuters

Ko je bil ameriški igralec Eddie Murphy star tri leta, sta se njegova starša ločila. Pet let pozneje je izvedel, da je oče umrl (zabodla ga je ženska, s katero je imel intimno razmerje), mama Lillian pa je hudo zbolela, zaradi česar so jo morali za dlje časa hospitalizirati. Zato je moral s starejšim bratom Charliejem za leto dni oditi v rejniški dom. Nato sta se vrnila k materi in ostala pri njej do osamosvojitve.

Steve Jobs

Steve Jobs
Steve Jobs
Profimedia

Starša ustanovitelja Appla Steva Jobsa, Joanne Carole Schieble, katoličanka švicarsko-nemškega porekla, in Abdulfattah Jandali, sirijski musliman, sicer doktorski kandidat na Univerzi v Wisconsinu, kjer sta se tudi spoznala (on je bil asistent na predavanju, ki ga je obiskovala), nista bila poročena, ko je Joanne zanosila z njim, saj ji njeni starši, ker je bil partner musliman, tega niso dovolili. Joanne Carole Abdulfattahu sploh ni povedala, da je noseča, sina pa je po rojstvu dala v posvojitev. Izbrala je katoliški, dobro izobražen in bogat par, a si je ta pozneje premislil. Jobsa so nato dali v skrb k Armencema, ki nista mogla imeti lastnih otrok, Paulu in Clari Jobs, ker pa sta bila brez tercialne izobrazbe, mati ni želela podpisati papirjev. Stvar je dala na sodišče, saj je želela, da bi šel k drugi družini, Paula in Claro pa je sprejela šele po tem, ko sta ji obljubila, da bosta plačala za njegov kolidž.

Ice T

Ice T
Ice T
Profimedia

Ameriškemu igralcu, glasbeniku in producentu Ice T-ju sta v otroštvu oba starša umrla zaradi srčne kapi (mama, ko je bil v tretjem razredu, oče, ki je nato prevzel skrb zanj, pa pri njegovih 13 letih). Ko je postal sirota, je kratek čas bival pri svoji teti, ki je živela v bližini, pozneje pa je šel živet k drugi teti in njenemu možu v Los Angeles. To okolje je zelo zaznamovalo njegovo bodočo kariero.

Rosie Perez

Rosie Perez
Rosie Perez
Profimedia

Ameriška igralka Rosie Perez je bila na skrbi države skoraj desetletje, zaradi česar je danes velika borka za otrokove pravice. Pri komaj treh letih starosti so jo dali v katoliški dom za dečke in deklice po tem, ko njena duševno bolna mati ni več zmogla skrbeti zanjo. Želela je živeti s svojo teto, a so jo pošiljali iz enega v drug dom, v katerem ni dobila ljubezni in pozornosti, ki si ju je želela. Naposled se ji je želja le uresničila. Mati in teta sta jo sicer v času reje pogosto obiskovali, oče pa je neuspešno poskusil dobiti skrbništvo nad njo.

Jamie Foxx

Jamie Foxx
Jamie Foxx
Reuters

Ameriški igralec Jamie Foxx se je rodil staršema Louise Dixon in Darrellu Bishopu. Kmalu po njegovem rojstvu sta ga dala v rejo. Skrb nad njim sta prevzela Mark in Esther Marie Talley.