korez (1) Svet24.si

Prebolela covid in izgubila prste na rokah

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

golob sarec pl bobo Reporter.si

Špilferderber Golob in trpeči Šarec: zakaj je ...

janez-lavre Necenzurirano

Političnim nasprotnikom odrekal ventilatorje, ...

mateusz kaweckithumb Odkrito.si

Kdo je pokončal Matevža? Skrivnostna smrt, ki ...

doncic 1 Ekipa24.si

Prvič za Dončića: Slovenec proti trenerju, ki ...

NEVERJETNO: Med spanjem ji je meteorit padel na posteljo

kl, 15.10.2021 14:06:10

"Moji vnuki bodo lahko sedaj pripovedovali, da je njihova babica za las ušla smrti v postelji zaradi meteorita," se šali Kanadčanka, na katere posteljo je padel kamen iz vesolja.

Delite na:
NEVERJETNO: Med spanjem ji je meteorit padel na posteljo
Meteorit je Ruth zgrešil le za nekaj centimetrov cbc.ca

Kanadčanka Ruth Hamilton iz kraja Golden v zahodni kanadski provinci Britanska Kolumbija je 3. oktobra že mirno spala v postelji, ko sta jo prebudila "eksplozija" in lajež njenega psa. Ko je pogledala na uro, je ta kazala nekaj čez pol polnoči. Skočila je iz postelje ter prižgala luč, potem pa zagledala veliko luknjo na stropu.

Najprej je pomislila, da je na hišo padlo drevo, potem pa, ko je poklicala številko za nujne primere in se pogovarjala z operaterjem, opazila velik črni kamen pri vzglavniku na njeni postelji. "O, moj bog, na moji postelji je kamen," je rekla operaterju.

Ruth Hamilton 1 bayl eu.jpg
Ruth Hamilton z meteoritom
bayl.eu

Izkazalo se je, da je kamen v resnici meteorit, težak 1,2 kg in velik kot pest odraslega človeka. Njeno glavo je zgrešil za nekaj centimetrov. "Potem sem celo noč sedela v naslanjaču, pila čaj, gledala kamen in razmišljala, kaj naj naredim," je za lokalni medij povedala Ruth. Najprej je dogodek nameravala zadržati zase, potem pa se je po nekaj dneh odločila, da ga bo prijavila univerzi v Zahodnem Ontariu. Obiskali so jo strokovnjaki iz univerze in ji potrdili, da je kamen res prišel iz vesolja. Ker so nekateri bližnji prebivalci poročali, da so tiste noči videli meteorit, ki je razpadel na več kosov, so preiskali še okolico in kakšen kilometer stran našli še en kos vesoljskega kamna.

Verjetnost, da se kaj takega zgodi je zelo mala, ocenjujejo jo na 1 proti 100 milijardam. Dobitek najvišjega zneska na loteriji je veliko verjetnejši.

"Moji vnuki bodo lahko sedaj pripovedovali, da je njihova babica za las ušla smrti v postelji zaradi meteorita," se šali Ruth, ki bo kamen, ko ga bodo znanstveniki preučili, obdržala.