Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Virutalni diamanti dragi kot pravi

kl, 07.04.2021 18:30:36

Ameirški umetnik je ustvaril diamante - ne prave, pač pa virtualne, ki jih tudi prodaja na hitro rastočem virtualnem tržišču. Za kripto valute seveda.

Delite na:
Virutalni diamanti dragi kot pravi
Del kolekcije virtualnih diamantov Sebastiana Errazuriza Profimedia

Tradicija ob zaroki narekuje, da moški pred izbranko pade na kolena in iz žepa izvleče škatlico s prstanom, v katerega je vdelan diamant ali kateri drugi dragi kamen. Večji kot je, večja je menda ljubezen.

Ampak predstavljajte si, da v bodočnosti temu morda ne bo tako. Namesto prstana bo mladenič na kolenih s tresočimi rokami iz žepa potegnil svoj pametni telefon in ga z upanja polnim izrazom na obrazu pokazal izbranki svojega srca. Na zaslonu se bo počasi vrtel virtualni dragi kamen, svetleč, skoraj eteričen in za katerega je plačal tri mesečne plače ... Le katera se temu ne bi mogla upreti in ne dahniti "da"?

Navsezadnje, diamanti so "dekletovi najboljši prijatelji," je pela že Marylin Monroe.

To je prihodnost, kot si jo predstavlja newyorški umetnik čilenskega rodu Sebastian Errazuriz, ki je ustvaril kolekcijo stotih diamantov, ki obstajajo samo v virtualnem svetu - in ki jih lahko kupite za kriptovaluto Ethereum za ceno, kakršna velja za prave diamante.

Kot pravi umetnik, vstopamo v krasni novi svet digitalne umetnosti, v katerem bi morali prevprašati vrednost svoje resnične imovine in dati prednost tisti, ki se meri v pixlih.

Digitalne diamante, ki jih prodaja preko svojega podjetja Digital Diamonds, je opisal kot najredkejše med vsemi kripto-investicijami in z njimi izziva hitro rastoči virtualni trg, imenovan NFT, na katerem trgujejo z virtualnimi umetninami.