premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

morski pes, avstrijska turistka Svet24.si

Morski pes avstrijski turistki odgriznil nogo in ...

kdo vam laze1 Necenzurirano

Kdo vas hujska #kolumna

kdo vam laze jansa  YOUTUBE Reporter.si

To je Janševa medijska pošast, ki renči, bruha ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

Dejan Vukobratović Njena.si

Takšen je bil Dejan kot dolgolasec!

delius-barisic Ekipa24.si

Konec dvomov! Iz Olimpije prišlo sporočilo, ki ...

Video, ki je presegel 10 milijard ogledov na YouTubeu

kl, 16.01.2022 10:05:41

Ogledalo si ga je več ljudi, kot jih živi na Zemlji. In ne, ni vsem znani Gangnam Style, pa tudi ne Adele, ali video kakšne znane osebe. Lahko pa nanj zaplešete.

Delite na:
Video, ki je presegel 10 milijard ogledov na YouTubeu
YouTube Pixabay

Pred približno desetimi leti se je na YouTubeu pojavil znameniti Gangnam Style. Kaj kmalu je postal prvi video v zgodovini platforme, ki je zbral več kot magično milijardo ogledov. Od takrat se je število "YouTube milijarderjev" več kot potristoterilo - več kot tristo jih je trenutno takih, ki so zbrali več kot milijardo.

YT 2.jpg
Na YouTubeu je trenutno več kot tristo videov z več kot milijardo ogledov
Pexels

Zdaj je padel nov mejnik: deset milijard. To je več, kot je število ljudi na Zemlji. Postavil ga je otroški video "Baby Shark Dance" ("Ples morskega psa"), preprosta otroška pesmica s plesom, ki jo je leta 2016 na platformo postavilo južnokorejsko podjetje PingfongCo., ki se ukvarja z izobraževanjem otrok. K njegovi popularnosti je zelo pripomogel plesni izziv #BabySharkChallenge, ki so se ga na internetu lotili milijoni, med njimi tudi zvezdniki, kot sta Cardi B in Josh Groban. Pesem pa je dosegla tudi glasbene lestvice. Kar dvajset tednov je vztrajala na Billboardovi lestvici "Vročih 100" in dosegla status RIAA Diamond (11x Platinasta).

Videoposnetek je z refrenom "tu-du, tu-du, tu-du", ki zleže v ušesa, novembra 2020 presegel pesem "Despacito" Luisa Fonsija in Daddyja Yankeeja in osvojil krono YouTubea. "Despacito" ostaja na 2. mestu s 7,7 milijarde ogledov.

Ogledate si ga lahko TUKAJ (in seveda zaplešete z otrokoma)