kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

V spanju priznala zločin. Mož jo je prijavil.

kl, 19.01.2022 15:59:01

Britanec je slišal, kako njegova žena v spanju mrmra "o denarju". Zato je preiskal njeno torbico.Še isti dan jo je prijavil policiji.

Delite na:
V spanju priznala zločin. Mož jo je prijavil.
V spanju je izdala, da je okradla nemočno starko. (Slika je simbolična) Dreamstime

61-Anthony Forth je prvič posumil, da nekaj ni v redu, ko je njegova žena, 47-letna Ruth med družinskimi počitnicami v Mehiki zapravila na tisoče funtov. Ko ji je to povedal, mu je rekla, naj ne skrbi, ker so ji denar za potovanje dali sorodniki. Ruth je sicer delala kot negovalka v domu za ostarele.

Štiri tedne po počitnicah se je Anthony zbudil, ko je Ruth v spanju mrmrala nekaj "o denarju". Takrat se je spomnil na dogodek iz poletja 2019, ko je šel iskat ženo v službo. Ko sta se vozila domov, mu je pripovedovala o svojem dnevu. "Povedala mi je, da je tistega dne odpeljala eno od oskrbovank doma po nakupih. Rekla je tudi, da ima gospa, ki je bila na invalidskem vozičku, 98.000 funtov na svojem bančnem računu. Vendar mi je način, kako je o tem govorila, prav stisnil srce," je Anthony povedal za časnik Mirror.

Anthony je zaslutil, da nekaj pri vsem skupaj smrdi, zato se je odkradel iz postelje in skrivaj premetal ženino torbico. Na svoje veliko presenečenje in žalost je v njej našel debetno kartico oskrbovalnega doma. Takoj je posumil, da je Ruth okradla oskrbovanko in jo je še istega dne prijavil policiji.

"Sumnil sem že takrat, ko je Ruth na dopustu začela preveč zapravljati. Sprva je šlo bolj za nagon. Ko pa sem našel debetno kartico v njeni torbici, sem preprosto vedel. Zlomilo se mi je srce," je povedal Anthony. Ruth je bila kmalu zatem aretirana, potem pa se je znašla pred sodiščem. Tam je krajo 7.200 funtov priznala in to ji je izreklo 16 mesecev pogojne zaporne kazni. Seveda pa bo morala vrniti tudi denar in plačati sodne stroške. 

Je pa Anthony povedal, da je potem, ko je primer postal javen, vsa vas začela obsojati tudi njega, čeprav je bil on tisti, ki je naznanil svojo tatinsko ženo. Sodnica je sicer Anthonyja pohvalila za to, kar je naredil in dodala, da se zaveda, kako "zelo težko je naznaniti nekoga, ki ga ljubiš". Anthony pravi, da se je njegova jeza zdaj že umirila in da želi ženi, ki je tudi odvisnica od drog, pomagati kolikor bo le mogel.