Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Uročena telefonska številka, ki prinaša smrt

kl, 28.07.2021 15:45:29

Vsi imetniki telefonske številke bolgarskega mobilnega operaterja so umrli skrivnostne ali nasilne smrti. Na koncu so jo ukinili.

Delite na:
Uročena telefonska številka, ki prinaša smrt
Telefonska številka je trem lastnikom "prinesla" smrt Pixabay

Obstajajo zgodbe o hotelih in zgradbah, ki "nimajo" 13. nadstropja ali sobe s to številko, ker menijo, da 13-ica prinaša zlo srečo. O nekaterih takšnih nadstropjih ali sobah (če obstajajo) pa pravijo, da so zaklete ali da v njih straši.

Obstaja pa tudi zakleta neka druga številka - in sicer mobilna telefonska številka enega od bolgarskih operaterjev, 0888 888 888. Trije njeni imetniki so umrli, potem pa, ko se je pokazal nenavaden in shrljiv vzorec, je operater številko ukinil.

Prva "žrtev" številke je bil kar direktor mobilnega operaterja Mobitel, ki je številko izdalo, Vladimir Grašnov. Leta 2001 je umrl, star komaj 48 let. Uradno je umrl za rakom. Vendar pa naj bi tega povzročila zastrupitev z radioktivno snovjo, ki naj bi mu jo menda podtaknili konkurenti. Tega sicer nikoli niso dokazali.

Številka je nato prešla v roke Konstantina Dimitrova, znanega bolgarskega poslovneža, lastnika večih hotelov in mafijskega šefa. Ta je leta 2003 obiskal Nizozemsko, da bi preveril poslovanje tamkajšnje veje svojega pol milijarde evrov težkega mamilarskega "imperija". Očitno je bil s poslovanjem zadovoljen, ker si je privoščil večerjo v eni izmed luksuznih restavracij v spremstvu z neko manekenko. Ko sta odhajala z večerje, pa jima je pot prekrižal neznanec in Dimitrova ustrelil. Takrat 31-letni Dimitrov je ob sebi seveda imel svoj telefon. Storilec naj bi bil plačani morilec, ki ga je najela ruska mafija.

Tretji lastnik številke 0888 888 888 je potem postal Konstantin Dišlijev, ki je bil podnevi agent z nepremičninami, ponoči pa prekupčevalec s kokainom. Tudi njegova večerja leta 2005 v indijski restavraciji v Sofiji se ni dobro končala, saj ga je na ulici ustrelil neznanec.

Od leta 2005 je številka, ki velja za zakleto, ukinjena in kdorkoli jo pokliče, mu avtomatska tajnica pove, da "številka ni dosegljiva". Pri bolgarskem Mobitelu pa so na vprašanje časnika Mail Oniline, ki je poročal o zgodbi o zakleti številki, ali številka obstaja, kratko odgovorili: "Nimamo komentarja. O individualnih številkah ne razpravljamo."