kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Slavni, ki verjamejo v teorije zarot

kl, 04.01.2021 12:30:31

Nekateri verjamejo, da je Zemlja ravna, drugi da virusi ne obstajajo, tretji, da so na Zemlji skrite napredne civilizacije in četrti, da je enkrat ena v resnici 2,

Delite na:
Slavni, ki verjamejo v teorije zarot
Jim Carrey yt

Teorije zarot niso nekaj novega v človeški zgodovini. Dvomljivci obstajajo že od nekdaj in načeloma je dvom eno od gonil napredka. Lahko pa tudi nazadovanja. V času interneta se dvomi širijo hitreje kot kdajkoli. Danes mnogi dvomijo v vse mogoče, posebej v sodobno znanost, ki nam je po eni strani omogočila življenje, kakršno poznamo, vključno z vodovodom in internetom, po drugi pa prinesla grožnje našemu obstoju, kot so nuklearno orožje ali podnebne spremembe.

Tudi znane osebnosti iz javnega življenja se najdejo med dvomljivci in pristaši raznih teorij zarot. Poglejmo si nekatere.

kylie jenner.JPG
Kylie Jenner
instagram

Kylie Jenner je ena od tistih, ki verjamejo v chemtraile. Leta 2015 je objavila več tvitov in objav na Instagramu o ideji, da letala, ki letajo nad njeno hiši poskušajo iztrebiti človeštvo, morda tudi njo. No, doslej letalom kljub vsem tem letom domnevnega zasipavanja s strupenimi snovmi tega še ni uspelo. In Kylie se lahko nemoteno valja po svojih milijonih še naprej.

mark ruffalo.jpg
Mark Ruffalo
splet

Igralec Mark Ruffalo je znan po svoji vlogi Hulka, manj pa je znano, da je nekoč pričal v ameriškem kongresu o neki medicinski zadevi, čeprav nima nobene strokovne izobrazbe v tej smeri. In čeprav tudi ni gradbenik, je prepričan, da se zgradbe ne rušijo tako, kot sta se porušila dvojčka Svetovnega trgovskega centra ob terorističnem napadu leta 2001 na New York, zato gre po njegovem za notranjo zaroto ameriških oblasti. Sam je potrdil, da si je ogledal več kot 1.000 ur posnetkov na YouTubeu in tako ve več kot nekaj tisoč inženirjev in znanstvenikov, ki so razložili, zakaj sta se napadena dvojčka sesedla. Ruffalo je ob izbruhu virusa Zike, ki poškoduje možgane novorojenčkov trdil, da virus ne obstaja, pač pa da je vzrok pesticid.

Whoopi Goldberg
Whoopi Goldberg
Profimedia

Od igralke Whoopi Goldberg verjetno ne bi pričakovali, da bo sodelovala v teorijah zarot, vendar pa je leta 2009 v enem izmed pogovornih šovov izrazila dvom v pristanek na Luni. Zmotilo jo je domenvno "plapolanje" ameriške zastave, ki so jo na Luni postavili ameriški astronavti, kar seveda ni mogoče, saj tam ni nobenega vetra. Ljudje, ki so sodelovali pri projektu odgovarjajo, da zastava ni plapolala, pač pa se je samo zravnala, ker je bila zmečkana, kar je bilo videti kot plapolanje. Prav tako je Whoopi menila, da če na Luni ni bilo ljudi, kdo je potem vse skupaj posnel. No, odgovor je, astronavti sami. Na Luni namreč ni pristal samo Neil Armstrong, pač pa tudi Buzz Aldrin in oba sta bila opremljena s kamerami, montiranimi na njunih oblačilih.

Morda malo manjše presenečenje za listi je Jim Carrey. Njegov izbor je teorija o "nevrotoksičnosti" cepiv. Po tej teoriji živo srebro in konzervans timerosal v cepivih povzročata možganske poškodbe in avtizem pri otrocih. Problem teorije je predvsem ta, da cepiva omenjenega konzervansa ne vsebujejo že več kot 20 let, edina vrsta živega srebra v cepivih pa je živosrebrni etil, naravna spojina, ki jo telo zlahka presnovi. To teorijo so sicer že zdavnaj ovrgli z dokazi. Obstaja pa oblika živosrebrne spojine, ki v večjih količinah lahko škodi možganom, to je živosrebrni metil, ki pa ga redno lahko najdemo v konzervah s tuno.

Jaden Smith
Jaden Smith
Profimedia

Jaden Smith, sin Willa Smitha, sicer zvezda prvega "slovenskega" hollywodskega filma "Življenje v letu", na instagramu prav nesramežljivo deli svoja prepričanja o vsem mogočem - zdravilnih kristalih, piramidah, pa vse do trditev, da ogledala in oči v resnici ne obstajajo. Med njegovimi teorijami, v katere je prepričan, pa so tudi trditve, da na Zemlji obstajajo "civilizacijski žepi", območja s civilizacijo, tehnološko še bolj napredno od naše, ki pa z nami noče imeti nobenega opravka. Čeprav Jaden sicer nikjer ne namigne, kako ve za njen obstoj in kje bi to civilizacijo lahko našli, pa je prepričan, da bi jo morali raziskati in njihovo tehnologijo uporabiti za dobrobit človeštva.

terrence howard.jpg
Terrence Howard
Profimedia

Morda še najbolj bizarna od vseh teorij zarote pa je teorija igralca Terrencea Howarda, ki je očitno ambiciozni matematik, ki želi v to pradavno vedo vnesti revolucijo. Njegova teorija se imenuje Teriologija in odkriva vesolje "od znotraj".

Med trditvami, ki jih ta teorija prinaša je tudi, da je 1 x 1 = 2. Takole pa razloži: "Če je enkrat ena enako ena, potem to pomeni, da število dve nima smisla, ker množenje enice same s sabo nima učinka. Enkrat ena je dve zato, ker je kvadratni koren iz štirice dve. Kaj je torej kvadratni koren števila 2? Mora biti ena, nam pa pravijo, da je dva, to pa ne more biti." Razumete? Mi tudi ne.

Sicer pa Terrence tudi trdi, da mu igralski kolega Robert Downey Jr. dolguje 100 milijonov dolarjev. Ni pa jasno ali je to izračunal s pomočjo običajne ali svoje matematike.