tuna bar, morje, madžari Svet24.si

Orban je sanjal o madžarskem Jadranu! To mu ...

kobranka, peskovnik, pasching Svet24.si

V peskovniku v vrtcu je zasikala kobranka

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

Tatjana Mihelj Odkrito.si

Za koga boste navijali na MMS? To so letošnji ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Umil se ni že več kot 70 let

kl, 24.01.2022 16:36:52

87-letni Iranec živi na ulici. Pred kratkim pa je zbegal znanstvenike s svojim dobrim zdravjem.

Delite na:
Umil se ni že več kot 70 let
Njegova koža ni čutila vode in mila že skoraj 70 let Profimedia

Amou Haji (stric Hadži) velja za "najbolj umazanega človeka na svetu". Živi v majhni vasici v provinci Fars v južnem Iranu, preživlja se z lovom na manjšo divjad in pije vodo iz luž. Vode za umivanje pa se izogiba, ker meni, da bo zaradi nje zbolel. Umil se ni že več kot 70 let in njegova koža spomnja na usnje.

amou-haji
Amou Haji pred svojo "hišo"
Profimedia

Zdrav je kot dren

Presenetljivo pa je Amou zelo dobrega zdravja, kar je nedavno zbegalo zdravnike iz Teheranske univerze, ki so ga, ko so slišali zanj, obiskali in ga prepričali, naj jim pusti opraviti nekaj testov. Ti so vključevali so preiskave za različne oblike hepatitisa, aidsa ter za parazite. Še posebej se je ekipa, ki jo je vodil dr. Gholamreza Molavi iz Teherana zanimala za parazite in bakterije, ki so se morda razvile v in na njegovem neopranem telesu. Po preiskavah pa so ostali brez besed. Pri stricu Hadžiju niso našli nobene bakterije ali parazitov, ki povzročajo bolezni, razen trihineloze, črevesnega parazita, ki se lahko razvije pri ljudeh, ki uživajo surovo meso. Odkritje je zdravnike še posebej vznemirilo, ker 87-letnik redno uživa surove živali, kot so ježevci in zajci, pije neobdelano vodo iz luž z neopranimi zarjavelimi pločevinkami in menda kadi suhe živalske iztrebke, če nima tobaka za pipo.

amou-haji
Stric Hadži kadi iztrebke živali, če nima tobaka
Profimedia

Dr, Molavi meni, da je edina logična razlaga za rezultate testov, da je Amou Haji v desetletjih življenja v izjemno težkih razmerah razvil izjemno močan imunski sistem.

Kljub dobremu zdravju pa se 87-letni Amou Haji žal srečuje z zlobo drugih ljudi, ki ga mnogokrat zmerjajo in celo fizično zlorabljajo, samo zaradi njegovega življenjskega sloga. Amou se je menda odločil za življenje v izolaciji, potem ko je v mladosti trpel zaradi zlorab. Lokalni guverner je pred kratkim pozval ljudi, naj strica Hadžija pustijo pri miru, češ da je kljub videzu nežna duša, ki nikoli nikomur ni povzročila škode.