favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

To je najdražji adventni koledar na svetu!

M.K., 03.12.2021 11:00:00

Vreden je več kot 10 milijonov dolarjev, narejen pa je po meri.

Delite na:
To je najdražji adventni koledar na svetu!
Debbie Wingham poleg koledarja, ki ga je ustvarjala skoraj eno leto. Profimedia

Samooklicana "kraljica božiča" Debbie Wingham je ustvarila "najdražji adventni koledar na svetu", ki je vreden neverjetnih 10.368.423 dolarjev (9,17 milijona evrov). Debbie je koledar izdelala po naročilu švicarske stranke, ki je iskala najboljše božično darilo za svojo družino. 

V koledarju so združena posamezna darila z načrti za potovanja za prihajajoče leto. Stranka je Debbie naročila, naj v vsakem okencu prikaže nekaj, po čemer bo družina lahko ugibala, kam bo odpotovala. Vse to pa ponovi 12-krat, saj bodo vsak mesec obiskali drugo državo.

debbie-wingham, adventni-koledar
Vsako okence je ročno poslikano in vsebuje predmete, ki simbolizirajo destinacijo.
Profimedia

Debbie je ustvarila adventni koledar, ki predstavlja 12 dni do božiča in povzema razburljiv potovalni urnik stranke. "Ko sem zasnovala idejo koledarja, sem se pogovorila s stranko, ki mi je povedala, da ji je koncept zelo všeč.”

Ko je naročnik Debbie naštel darila, ki jih namerava podariti ženi in otrokom poleg počitnic, je bilo nekaj takšnih, ki so imela povezavo s kraji, kamor bodo odpotovali. Ta darila je nato vključila v adventni koledar. Ferrari 488 Pista, ki ga je kupil za svojo ženo, se je na primer lepo znašel v okencu, ki je predstavljajo potovanje v Milan. 

debbie-wingham, adventni-koledar
Okrasek, ki je predstavljal potovanje v Disneyland.
Profimedia

Za vsa preostala okna je Debbie izdelala edinstvene drobne umetnine kot vizualne upodobitve destinacij, ki jih bodo obiskali - vključno s Parizom, Dubajem, New Yorkom in Disneylandom. Za slednje je izdelala okrasek za jelko z belimi diamanti in izjemno redkim rdečim diamantom.

Debbie je povedala, da bo družina sledila tradicionalni obliki adventnega koledarja in naslednjih 11 dni vsak dan odprla eno okno

debbie-wingham, adventni-koledar
Vsako okence je ročno poslikano in vsebuje predmete, ki simbolizirajo destinacijo.
Profimedia

Koledar brez vseh predmetov v njem tehta neverjetnih 49 kg. Struktura je izdelana iz ebenovine in lakiran s črno diamantno barvo. 

Uporabljeni so tudi luksuzni predmeti, vključno z obnovljenimi izdelki blagovnih znamk Cartier, Louis Vuitton, Goyard, Chanel in diamanti. Sam koledar, vključno z obnovljeno ebenovino in slikami, je vreden 252.066 dolarjev. Debbie ga je ustvarjala skoraj eno leto. Vsaka slika je vredna od 15.919 do 26.533 dolarjev, za njihovo izdelavo pa je potrebovala približno dva do tri tedne. 

debbie-wingham, adventni-koledar
Družina naročnika koledarja iz Švice bo prihodnje leto vsak mesec obiskala drugo državo.
Profimedia