gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Štipendija, ki uresničuje sanje

Oglasno sporočilo, 17.06.2022 08:30:41

Rotary klub Ljubljana od leta 1989 podpira mlade s podeljevanjem štipendij za izjemne dosežke na študijskem področju. Letos sta prejemnika Manja Pančur in Matevž Matjašec, ki bosta prejela štipendiji v skupni vrednosti 14.000 €.

Delite na:
Štipendija, ki uresničuje sanje
Prejemnica štipendije Manja Pančur s predsednikom Rotary kluba Ljubljana Davidom Lukanovićem in Vladimirjem Pezdircem, nekdanjim predsednikom Rotary kluba Ljubljana.

Oba dobitnika blestita na svojih področjih. Manja Pančur je s sedmimi leti začela igrati prečno flavto na glasbeni šoli Nazarje. Srednješolsko izobraževanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Trenutno zaključuje dodiplomski študij koncertne smeri flavta na Univerzi za upodabljajočo umetnost na Dunaju. Tekom procesa izobraževanja je bila prejemnica številnih nagrad, redno pa se udeležuje tudi dodatnih izobraževanj. Štipendija, v vrednosti 10.000 € bo odlična popotnica za nadaljnji študij. Štipendijo Rotary kluba v vrednosti 4.000 € prejme še Matevž Matjašec, ki se je po uspešno opravljeni maturi na gimnaziji Šentvid odločil za študij fizike na King's College. Prva dva letnika je opravil z odliko in se uvrstil med najboljših 5 % študentov generacije. Projektno sodeluje tudi z Inštitutom Jožefa Štefana v Ljubljani.

rotery
Matevž Matjašec se je podelitve udeležil preko spleta.
Herman & partnerji

Za dober namen se je letos v Unionski dvorani zavrtelo kar 200 gostov. Ples je pripravila rotarijska ekipa pod predsedniško taktirko Davida Lukanoviča, letošnjega predsednika Rotary klub Ljubljana. »Cilj Rotary organizacije je pomagati v vsakdanjem življenju. Skladno s tem ciljem se trudimo, da bi nadarjenim in perspektivnim dijakom in študentom odprli vrata do lepše prihodnosti. Zato smo izjemno ponosni, da vsako leto podeljujemo štipendije mladih talentom. S štipendijami želimo mlade podpreti na njihovi študijski poti na priznanih ustanovah in pri razvoju strokovnih znanj. Saj veste, na mladih svet stoji,« so povedali pri Rotary klubu Ljubljana.