hrvaška policija Svet24.si

Izsledili brutalnega kolesarja, ki je do smrti ...

miha kralj 1 Svet24.si

Huda nesreča sina slovenskega glasbenika

anton olaj ales hojs bobo2 Svet24.si

Generalni direktor policije se je odzval na ...

jansa dimnik plezanje vlada Reporter.si

Navadnim ljudem je plezanje na trboveljski dimnik ...

darko njavro Necenzurirano

Radarski posli Janševega specialca v domačem ...

Mihaela Krajnc (19) Njena.si

Ljubezen po domače: Mihaele Krajnc danes ne bi ...

Utopitev Ekipa24.si

GROZA! Skoraj jo je ŽE REŠIL, nato sta OBA ...

Ste vedeli, da je dolgotrajno sedenje enako nevarno kot kajenje?

Oglasno sporočilo, 01.09.2021 09:38:20

V zadnjih letih vse več zdravstvenih strokovnjakov opozarja na nevarnosti večurnega sedenja za naše zdravje. Po besedah Svetovne zdravstvene organizacije naj bi bilo vsakodnevno dolgotrajno sedenje celo enako nevarno kot kajenje. A večina nas že zaradi službe presedi več kot 8 ur na dan, ko pa k temu dodamo še vožnjo v avtomobilu in sedenje pred televizorjem, ugotovimo, da v sedečem položaju preživimo skoraj polovico dneva.

Delite na:
Ste vedeli, da je dolgotrajno sedenje enako nevarno kot kajenje?

Sedenje ni naravni položaj človeškega telesa, zato na naše telo vpliva vse prej kot ugodno – obremenitev hrbtenice med sedenjem je kar dvakrat večja kot med hojo. Ker to vedenje ponavljamo vsakodnevno, v veliko primerih pa tudi na neustreznem stolu, so bolečine v vratu in križu ter glavoboli, ki so posledica slabe cirkulacije krvi, neizogibni.

_EJC8805-Edit.jpg

Z ergonomskimi stoli Donar nad negativne posledice sedenja

Ker se sedenju ne moremo izogniti, je prav, da razmislimo vsaj, kako lahko njegove negativne učinke omilimo. Naši naravni drži so vsekakor najbolj prijazni ergonomski stoli, ki omogočajo prilagajanje uporabniku. »V podjetju Donar v sodelovanju s strokovnjaki s področja medicine in dela skrbimo, da so ergonomski delovni stoli oblikovani in prilagojeni različnim uporabnikom, ter različnim načinom dela tako doma kot v pisarni. Številne nastavite in prilagoditve glede na velikost in težo uporabnika poskrbijo, da je sedenje neobremenjujoče za telo in zmanjšuje stres in pritisk na uporabnikovo hrbtenico,« pravi Matej Feguš, direktor uspešnega slovenskega podjetja Donar, ki se je s svojimi kakovostnimi izdelki že uveljavilo tudi na tujih trgih. »Poleg tega v našem salonu na Gosposvetski 10 v Ljubljani vsakemu uporabniku predstavimo pravilno uporabo in pravilne nastavitve stola glede na potrebe uporabnika.« Stoli Donar so izdelani v Sloveniji, poleg kakovosti pa jih odlikujejo še zanimivi dizajni izpod rok priznanih oblikovalcev.

fegus-.jpg
Matej Feguš, direktor podjetja Donar d.o.o.

V ospredju družbeno odgovorna filozofija

V podjetju Donar z vlaganjem v raziskave in razvoj ter z uporabo tako imenovanega »design managementa« povečujejo dodano vrednost izdelkov, velik poudarek pa dajejo družbeni odgovornosti»Za ključne cilje smo si zadali, da v procesu izdelave novih izdelkov ne uporabljamo materialov, ki ne krožijo, ter da so vsi naši novi izdelki razgradljivi in popravljivi ter imajo po pomenu trajnosti zelo dolgo življenjsko dobo. Prav tako pa poskrbimo, da vsi izdelki oziroma materiali po izteku življenjske dobe ponovno vstopajo v krog uporabe, v različnih oblikah. Tako lahko na primer odpadek pri izdelavi stolov iz odpadnega filca ponovno uporabimo pri izdelavi akustičnih plošč,« še dodaja Feguš.