mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

SRHLJIVO! Nikoli več se ni vrnil na gozdno pot, kjer jo je srečal.

M.K., 21.07.2021 14:14:17

To je resnična zgodba, ki jo je zaupal anonimni gasilec. Zgodba tako srhljiva, da je ne boste zlahka pozabili.

Delite na:
SRHLJIVO! Nikoli več se ni vrnil na gozdno pot, kjer jo je srečal.
Kar je videl tisti dan, še celo življenje ni pozabil. Shutterstock

“Po poklicu sem gasilec. To ni zgodba, ki bi jo izkusil iz prve roke, ampak pripoved mojega nekdanjega nadrejenega, ki mu popolnoma zaupam in verjamem.

Vse skupaj se je odvilo okrog leta 2004 v zvezni državi Idaho. Z ekipo je ves dan delal na kraju nekega incidenta in nameravali so delati skozi celo noč. Ker je bil pomočnik nadzornika ekipe (drugi po odgovornosti), je pred ekipo s štirikolesnikom raziskoval teren. Vozil je po gozdni cesti, ki očitno že nekaj časa ni bila uporabljena. Pred njim se je nenadoma pojavil ris, ki pa ni pobegnil, kot bi običajno. Dobrih 10 sekund sta se gledala, nato je žival glasno pihnila v gasilca in se pognala na bližnje drevo. 

puma.jpg

Srečanje se mu je zdelo nenavadno, a ne posebej zaskrbljujoče, saj so bile divje mačke tam pogoste. Odpeljal se je naprej in kak kilometer stran naletel na majhno kočo. Tudi to se mu je zdelo čudno, saj je šlo za zaščiteno državno zemljo, kjer ne bi smelo biti zasebnih objektov

Odločil se je, da bo najdbo raziskal, a kmalu ugotovil, da so vsa okna tesno zaprta z deskami in da je nekdo v to vložil veliko truda. Kljuka na vratih je bila odbita in z verigo pritrjena na zvrtano luknjo. Nekdo si zares ni želel, da bi kdorkoli vstopil ali izstopil iz koče. 

Pogledal je skozi luknjo v vratih in videl, da je bila notranjost precej razmetana.

koča, srhljivo, grozljivo
Majhna koča, ki ne bi smela stati tam.
Shutterstock

Nekoliko vznemirjen je skočil na svoje vozilo in se vrnil po cesti proti skupini. Tu pa zgodba postane res zanimiva. Prav tam, kjer je srečal risa, je zdaj stala bosa indijanska ženska v močno raztrgani nočni srajci. Samo stala je tam. Gasilec jo je nekoliko odmaknjen poklical in vprašal, ali potrebuje pomoč. Ona pa je samo zakričala nanj, enako kot divja mačka, ki jo je na tem istem mestu srečal pred njo. Nato pa splezala na isto drevo, hitreje, kot bi katerikoli človek lahko splezal. 

Gasilcu je postalo izredno neprijetno in očitno, da se mora čim hitreje pobrati s tam. 

Nekaj dni kasneje, ko je sam pri sebi dogodke nekoliko premlel, a si še vedno ni mogel razložiti kaj ali koga je videl, je o koči vprašal domačina. Domorodski Indijanec mu je povedal, da je videl ‘pumawho’, spreminjevalca kože. 

Večini ljudi, ki bi mi povedali takšno zgodbo, ne bi verjel. Toda ta je prišla iz ust resnega človeka, ki se ni velikokrat šalil. Dvakrat sem ga slišal povedati to zgodbo in vedno je bil povsem resen in zato mu stoodstotno verjamem, da je videl, kar je rekel, da je videl.”