andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Srhljivo! Imel je skoraj človeško telo, a nekaj je bilo hudo narobe!

M.K., 22.11.2021 12:05:57

"Otroka sta zagotovo lagala," so si mislili. A ko so začeli pričevati odrasli, so vsi začeli drhteti.

Delite na:
Srhljivo! Imel je skoraj človeško telo, a nekaj je bilo hudo narobe!
Pričevanja so se vrstila, mnogi jim vseeno niso verjeli. Odkrito.si

Čeprav nas filmske grozljivke lahko dobro prestrašijo, se ne morejo kosati z resničnimi zgodbami iz človeške zgodovine, saj so prav te tiste, ki se nam zasidrajo v možgane in tam tudi ostanejo. Od zločinov, do paranormalnih pojavov pa do zgodb, ki so pač srhljive…  pretresejo nas do kosti. In prav takšna je tudi zgodba o skrivnostni pošasti iz Enfielda.

Neke noči leta 1973 sta brata McDaniel iz Enfielda v Illinoisu trdila, da sta videla čudno bitje, ki je prežalo na njunem dvorišču in skušalo priti v hišo. Njun oče Henry McDaniel je pripoved pripisal aktivni otroški domišljiji in jima sprva ni verjel.

Vendar si je pozneje tisto noč kmalu premislil, ko so ga zbudili nenavadni prasketajoči zvoki. Vzel je pištolo in svetilko ter pokukal pred vhodna vrata. Tam je v grmovju zagledal bitje, ki je imelo "skoraj človeško telo", kot sta ga opisala njegova otroka.

pošast, enfield
Pošast naj bi imela velike rožnate oči.
Splet

KREMPLJI, VELIKE OČI in TRI NOGE!

"Imelo je tri noge, kratek trup, dve majhni kratki roki in dve rožnati očesi, veliki kot svetilki," je oče takrat pripovedoval novinarju.

McDaniel je dejal, da je izstrelil štiri strele in bil prepričan, da je bitje zadel vsaj enkrat. Ranjena pošast je nato začela sikati, "podobno kot divja mačka", preden je pobegnila. McDaniel je ostal brez besed, ko je videl, kako je pošastna zver v treh skokih preskočila 80 metrov, nato pa hitro izginila v daljavo.

DOKAZI in POLICIJA

Policija je našla grozljive praske na plotu McDanielov ter sledi v blatu pred hišo, ki so bile podobne pasjim, a so imele šest prstnih blazinic. Vest o dogodku je bila objavljena v časopisu Reading Eagle, a ji večina bralcev takrat ni verjela. Zaupanje v resničnost dogodkov je omajalo tudi dejstvo, da je 10-letni sosed McDanielov najprej pričal, da je zver tudi sam videl, nato pa priznal, da se je le hotel pošaliti iz sosedov.

Oče McDaniel je policiji prijavil še dve srečanji z groteskno zverjo, a so mu na koncu začeli celo groziti z zaporom zaradi lažnega pričanja, saj mu noben ni verjel, da bitje obstaja. Toda McDaniel je ostal neomajen, saj je bil prepričan v to, kar je videl z lastnimi očmi.

pošast, enfield
Tri noge, kratke roke in oči velike kot svetilke.
Splet

NI S TEGA PLANETA!

"Če ga bodo našli," je dejal McDaniel v intervjuju, nanašajoč se na zver, "bodo našli več kot enega in ne bodo s tega planeta, to vam lahko povem."

Kmalu so se začela pojavljati pričevanja o srečanjih s tem bitjem tudi od drugih oseb. Očividci so bili prepričani, da jih oblegajo bitja, ki niso iz tega sveta. Kmalu so mesto preplavili lovci na pošasti in vsaj pet moških je bilo aretiranih, ker so na območju streljali na pošast in trdili, da bitje obstaja in da so ga uspeli ujeti v fotografski objektiv.

Ta strašljiva zgodba iz majhnega mesteca še do danes ni doživela epiloga. Čeprav so pričanja o srečanjih zveri postala redkejša, vsekakor niso izginila. Kdo ali kaj je pošast iz Enfielda? Mogoče bo ostala večna skrivnost.