robert golob bobo7 Svet24.si

Jasno je, da bo Golob prevzel že oblikovano ...

truplo, simbolična Svet24.si

Policisti ugotovili identiteto ženske, ki so jo ...

jordan smrt Svet24.si

Umrla zvezdnica resničnostnega šova

mozina jansa Reporter.si

»Ko sem Možino prosil, naj podpre Reporter z ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Koalicija v amnestijo Janše, Počivalška in ...

Nadiya Bychkova Njena.si

Zapeljiva Nadiya Bychkova res spet samska?

dalila jakupovic Ekipa24.si

Slovenska tenisačica KOLAPSIRALA ZARADI ...

Skrivnostna stavba na Luni - Kitajska jo bo preiskala!

M.K., 08.12.2021 13:14:54

Zdi se, da se uradne vesoljske misije - na razočaranje vseh entuziastov - redko spuščajo v preiskovanje zanimivih anomalij, a tokrat bo očitno drugače!

Delite na:
Skrivnostna stavba na Luni - Kitajska jo bo preiskala!
So na Luni nekoč živeli nezemljani? Shutterstock

Med tistimi, ki se zanimajo za vesoljska potovanja in raziskovanja, zlasti med tistimi, ki verjamejo, da so nekateri naši vesoljski sosedje naseljeni ali skrivajo vojaška oporišča, pogosto odjekne razočaranje, ko se vesoljske misije ne odpravijo preiskovati nenavadnih anomalij, ki bi lahko te domneve dokazale. 

A to se zdaj spreminja, saj se kitajski rover Yutu 2, ki je na obzorju Lune opazil skrivnostni objekt, podoben kocki, z dovoljenjem centrale, odpravlja na preiskovanje le-tega.

Približal se bo in ga pregledal.

Yutu-2 Rover Wikipedia.png
Rover Yutu-2 bo potreboval do kocke dva ali tri dni
Wikipedia

Nenadoma je pozornost raziskovalcev pritegnila moteča kocka na severnem obzorju. Ta objekt je prodiral skozi vijugasto obzorje kot “skrivnostna koča”, ki se je pojavila iz nič. Ob njej je bil velik krater. Je to dom, ki so si ga zgradili nezemljani po strmoglavljenju? Ali gre za pionirsko vesoljsko plovilo predhodnih raziskovalcev Lune? Kmalu bomo izvedeli.

Za razliko od drugih nacionalnih vesoljskih programov v preteklosti, Kitajska nacionalna vesoljska uprava (CNSA) očitno ni poskušala skriti odkritja te anomalije. Najdbo je takoj objavila na družbenem omrežju Weixin, ki je popularno med Kitajci. Objavo je nato na Twitterju povzel novinar Andrew Jones, ki za SpaceNews in Space.com pokriva kitajski vesoljski program. Zapisal je: “Yutu 2 se premika proti skrivnostni koči, ki je oddaljena le 80 metrov, vendar bo za to na videz kratko pot potreboval dva do tri zemeljske mesece, saj se rover na sončno energijo med lunarno nočjo izklopi in mora voziti previdno, da se izogne dejanskim skalam, ki niso videti kot koča.”

yutu-kitajska-luna_30.11.13.jpg

Tako je namignil na dejstvo, ki se ga vsi bojimo… je “skrivnostna koča” le še ena lunina skala?

Običajni navdušenci nad takšnimi pojavi so že prepričani, da gre za obelisk, vojaško bazo, bivališče ali kaj drugega, kar so pustili nezemljani ali ljudje na skrivni misiji za seboj. Kitajska nacionalno vesoljska uprava je ime “skrivnostna koča” nekoliko oblažila, da bi zmanjšala pričakovanja navdušencev. Opisala je številne druge podobne skale in udarne kraterje v okolici Yutu 2, v katere bi lahko udaril asteroid, ki je nato ustvaril skalo “skrivnostne koče”. 

Čeprav bo treba čakati več mesecev, je lepo vedeti, da bo CNSA anomalijo le raziskala in upajmo, da bo ugotovitve tudi delila z javnostjo. Razen, seveda, če se izkaže, da anomalija le ni skala in bo Yutu 2 prva zemeljska sonda, ki je našla dokaze o prejšnjih obiskovalcih ali prebivalcih Lune

polna luna.jpg
polna luna
profimedia