nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Audrey Hepburn - Sinova sta se po njeni smrti sprla

C.R., 04.08.2022 13:30:10

ŽALOSTNO!

Delite na:
Audrey Hepburn - Sinova sta se po njeni smrti sprla
Audrey Hepburn je bila ena najlepših igralk vseh časov. PROFIMEDIA

Pisalo se je leto 1993, ko se je v 64. letu starosti poslovila legendarna igralka Audrey Hepburn. 

Zaradi krhkosti v njenih zadnjih letih življenja so številni domnevali, da jo pesti katera od motenj hranjenja, a se je igralka redno predajala uživanju v čokoladi in testeninah. Le malokdo je vedel, da je kilograme izgubljala zaradi raka.

Tega so ji na slepiču odkrili leta 1992. Takrat so ji dali le še tri mesece življenja. Njen partner Robert Wolders je pozneje razkril, da se ni bala smrti, le bolečine, ki bi ji jo lahko prinesla zahrbtna bolezen. Njena edina želja je bila, da svoje zadnje praznike preživi doma v Švici. Želja se ji je uresničila. Kot je dejal Wolders, lepšega božiča še ni doživela. Svoje zadnje dneve je tako preživela v svojem domu, kjer je 20. januarja v spanju izdihnila.

Sean Ferrer in Andrea Dotti
Sean Ferrer in Luca Dotti
PROFIMEDIA

Brata sta nosila mamino krsto
Brata sta nosila mamino krsto.
PROFIMEDIA

Imela je dva sinova

Audrey Hepburn se je leta 1954 poročila z igralcem Melom Ferrerjem, s katerim je imela sina Seana Ferrerja. Zakonca sta se ločila leta 1968. Njen naslednji mož je bil italijanski psihiater Andrea Dotti, s katerim se je poročila leta 1969. Rodil se jima je sin Luca Dotti.

Polbrata znata povedati, da je njuna mama vedno bila prisotna v njunih življenjih, čeprav je bila hollywoodska zvezdnica.

V času njene smrti je bilo njeno premoženje ocenjeno na 55 milijonov ameriških dolarjev. Dragulje je zapustila nekaterim družinskim članom in tesnim prijateljem, večina njenega premoženja pa je šla sinovoma, tudi pravice do njenih filmskih pogodb, njenega imena in podobe. Šli so jima tudi avtorski honorarji od njenih filmov.

audrey-hepburn
Sean Ferrer
PROFIMEDIA

Luca Dotti
Luca Dotti
PROFIMEDIA

Spor zaradi filantropije 

Sean Ferrer in Luca Dotti sta po materini smrti ustanovila neprofitno organizacijo Hollywood za otroke, ki je bila pozneje preimenovana v Fundacija za otroke Audrey Hepburn. Namen organizacije je bil, da nadaljuje njeno humanitarno delo. Od ustanovitve je organizacija dobro unovčila igralkino ime in podobo.

Leta 2013 pa se je nad organizacijo spravil njen najstarejši sin Ferrer, češ da bi morala plačati za uporabo njene podobe oziroma darovati del prihodkov dobrodelni organizaciji po njegovi izbiri. Tako bi lahko bolje vplivali na to, kako je uporabljana podoba njegove matere. 

Ferrer in Dotti sta enakopravna partnerja, kar se tiče materinega premoženja, a je Ferrer prevzel spletno stran in elektronsko pošto dobrodelne organizacije, ne da bi se prej posvetoval s svojim polbratom. To je bil vzrok za sodno bitko, ki je sledila.

Dotti je polbratu v tožbi očital, da se vmešava v prizadevanja dobrodelne organizacije, zaradi česar bi ta lahko kruti konec storila, saj bi se lahko zgodilo, da ne bi več mogla izpolnjevati svojih obveznosti. In čeprav sta imela enake pravice do premoženja, pa v oporoki ni bilo navedeno, kaj gre kateremu od njiju.

Leta 2017 pa sta se le sporazumela, da bosta podpisala dokument, ki podrobno določa lastnino njune matere in opredeljuje, kaj pripada kateremu od polbratov. To je le končalo njun spor.

Mali Sean
Mali Sean
PROFIMEDIA

Mali Luca
Mali Luca
PROFIMEDIA