reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

SANJSKO! Pozimi v Alpah, poleti na morju

M.K., 02.08.2021 11:00:00

Za dobrih 10.000 evrov je predelala star kombi v sanjski dom na štirih kolesih. Zdaj pozimi smuča, poleti pa surfa.

Delite na:
SANJSKO! Pozimi v Alpah, poleti na morju
Večino predelav v kombiju je opravila sama. Mama ji je pomagala le pri šivanju zaves. Profimedia

Hatti Webster je tržnica digitalnih vsebin iz Združenega kraljestva. Že od nekdaj sta jo navduševala naravni svet in trajnostna kultura, zato je tudi zaključila študij morske geografije. Navdušuje jo povezovanje ustvarjalnosti, pustolovščin in športov na prostem ter sodelovanje z blagovnimi znamkami, ki zagovarjajo te iste vrednote. 

hatti-webster, avtodom, kombi
Pozimi se mudi v Alpah, poleti pa ob vročih španskih in portugalskih obalah.
Profimedia

Že več kot tri leta 27-letnica dela na področju trženja različnih globalnih podjetij preko družbenih omrežij, plačanega oglaševanja, kreativnega vodenja, fotografije in grafičnega oblikovanja. Trenutno pa ima še en hobi, ki ji zavzema večino prostega časa - prenavlja kombi, ki bo kmalu postal njen stalni dom na kolesih. Njene pustolovščine s tem prirejenim vozilom lahko spremljamo na instagram profilu @thecampercreative. Kot strastni smučarki, deskarki na snegu, surferki in vsestranski navdušenki nad naravo, ki trenutno živi v francoskih Alpah, ji je zelo redko dolgčas. 

hatti-webster, avtodom, kombi
Vse police so prilagojene, da se med vožnjo stvari na njih ne premikajo.
Profimedia

Septembra 2020 je kupila svoj drugi kombi, MWB Mercedes Sprinter, in od takrat ga spreminja v svoj sanjski dom na kolesih. Trenutno se nahaja v francoskih Alpah in tam nadaljuje z gradnjo, spomladi pa se namerava v kombi preseliti za stalno.

hatti-webster, avtodom, kombi
Kombi je najprej spraznila do ogrodja, odstranila rjo, nanesla izolacijo, napeljala električno napeljavo in ga obložila z lesom.
Profimedia

Z izkušnjami do popolne predelave 

Po končanem študiju je leta 2016 kupila svoj prvi kombi, ga obnovila in z njim potovala po Evropi. “Takrat me je zagrabilo! Vedela sem, da bom nekega dne predelala še en kombi in nadaljevala s pustolovščinami, a takrat sem bila brez denarja in nisem vedela, kakšno delo si želim opravljati,” je povedala za Birmingham Live. V Bristolu je nato začela delati v marketingu in se zaljubila v ta poklic. Po nekaj letih dela je spet začela varčevati in najprej načrtovala, da bi se preselila v Kanado in tam kupila kombi, a ji je pandemija prekrižala načrte. Tako se je odločila, da kombi kupi kar v domačem Združenem kraljestvu, ga tam obnovi in nato začne z njim raziskovati Evropo.

hatti-webster, avtodom, kombi
En od zahtev je bila velika in udobna postelja. Pod njo se skriva tudi kompostno stranišče.
Profimedia

Za predelavo ni imela visokega proračuna, zato je izbrala nekoliko starejši kombi z več prevoženimi kilometri. Izkušnje s potovanj v prejšnjem kombiju so ji bile v veliko pomoč pri načrtovanju novega. “Vedela sem, da obstajajo določene stvari, brez katerih nikakor ne morem živeti. Na podlagi teh elementov sem oblikovala postavitev. Velika postelja, prostor za sedenje z izvlečno mizo, umivalnik in kuhinjska enota s hladilnikom in velik kuhalnik,” je naštela glavne odlike vozila, brez katerih ji ne bi bilo udobno. 

hatti-webster, avtodom, kombi
Ponosna je na svoje delo, še posebej sta ji všeč leseni oblogi na stenah in stropu.
Profimedia

Lahki materiali in prav tako lahki stroški

Pri predelavi je poskušala izbrati čim lažje materiale: vezana plošča, borova lesna obloga, izolacija iz steklene volne iz recikliranih steklenic in mehurčkasta folija, ki deluje kot parna bariera. 

hatti-webster, avtodom, kombi
Hatti uživa v pustolovskem življenju, ki ji zagotavlja, da ji nikoli ni dolgčas.
Profimedia

Sam kombi jo je stal 5.000 funtov (ok. 5.800 evrov), za predelavo pa je porabila še enkrat toliko. S svojim delom pa mu je dodala še nekaj tisoč evrov vrednosti, saj če bi ga prodala, bi zanj najverjetneje dobila okrog 15.000 evrov.

hatti-webster, avtodom, kombi
Vse police so prilagojene, da se med vožnjo stvari na njih ne premikajo.
Profimedia

Pozimi se mudi v Alpah, kjer smuča in deska, poleti pa se odpravi v južne kraje, v Španijo in Portugalsko, kjer uživa ob morju v plavanju in surfanju na valovih.

hatti-webster, avtodom, kombi
En umivalnik opravlja tako kopalniške kot kuhinjske funkcije.
Profimedia