profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

S TREMI otroki živita v predelanem kombiju!

M.K., 12.10.2021 14:00:07

Nekega jutra, so pred vrati kombija zagledali dva losja mladiča. Takoj jim je postalo jasno, da je to pravi način, da otrokom zares razkažejo svet.

Delite na:
S TREMI otroki živita v predelanem kombiju!
Družina rada čim več časa preživi v gorah. Instagram @beboldlittleones

Rachel in Michael Sanchez (@beboldlittleones) ter njune tri hčerke, Lilliana, Milana in Remina od marca 2020 potujejo po ZDA v predelanem sprinterju. 

Lilliana, Milana in Remina se vedno rade prebudijo ob tako imenovanem “razgledu dneva”, je povedala mamica Rachel. In tako vsak dan začnejo na poti, ki jih pelje v neznano. 

Po nakupu kombija marca 2020 sta Rachel in Michael našla tisoč in en način, kako ga kar se da prilagoditi svoji veliki družini, ki se ji bo kmalu pridružil še en član. V kombiju so začeli živeti tik pred začetkom pandemije. 

O življenju v kombiju sta sanjala že več let, a sta potrebovala spodbudo, da sta to tudi uresničila. Ta spodbuda je prišla v obliki travmatične nosečnosti, ki sta jo preživela. Prenehala sta si obljubljati, da “nekdaj bo” in sta sanje vzela v svoje roke. 

V kombiju preživijo približno tri tedne na mesec, sčasoma pa nameravajo z njim prepotovati vso državo. 

Pogled v notranjost vozila razkriva, kako Sanchezovi s klopjo v majhnem prostoru ustvarijo pravo dnevno sobo, kjer prebijejo veliko skupnega časa.

Zakonca sta kombi kupila preko spletne tržnice z rabljenimi predmeti. Notranjost vozila je bila že delno predelana za bivanje, a le za dve osebi, nikakor za šest. V zadnjem delu sta tako prilagodila prostor za dodatno posteljo na “podstrešju”. Ker nimajo kopalnice, so pod posteljo skrili prenosno stranišče

Ko živijo v kombiju, si sestrice delijo predal za igrače in likovne potrebščine. Rachel je povedala, da je prilagoditev minimalizmu spremenila njihove vrednote na bolje. Hčerke so brez problema sprejele rutino z manj igračami in raje več izkušnjami v naravi. 

Potem ko si Sanchezovi ogledajo sončni vzhod iz udobja svojega vozila, si privoščijo zajtrk in se nato odpravijo v naravo, kjer raziskujejo in se učijo. V kombi se vrnejo za kosilo in popoldanski počitek, nato pa sledi še več dejavnosti na prostem.

Ker je kuhinjska oprema v kombiju zelo omejena, si največkrat privoščijo obroke, ki se hitro in enostavno pripravijo - solate, juhe in piščančje hamburgerje.

Pred spanjem se udobno namestijo v svoja ležišča in si s pomočjo projektorja ogledajo film. To je njihov najljubši zaključek dneva. Naslednji dan pa vse skupaj ponovijo na novi lokaciji z novim “razgledom dneva”.