dejan krajnc djokovic Svet24.si

FOTO: Na dopustu srečal Novaka Đokovića

Princ Andrew Svet24.si

Znano, koliko je plačal princ Andrew, da je ...

20210112-01043366 Necenzurirano

Covid-19 bo čez nekaj let le prehlad, a še nismo...

matej tonin vojska sta Reporter.si

Tonin kupil »mačka v žaklju«: zakaj so v Litvi...

maribor - olimpija Ekipa24.si

Rušilna Olimpija! Maribor nemočen, zeleno-belo ...

rosvita pesek Njena.si

Delavci razkrili, kakšna stranka je Rosvita Pesek

elsnik Ekipa24.si

Močne besede Elšnika! Kapetan zmajev dvignil ...

Rowan Atkinson proti čebeli

Davorin Kristan, 30.06.2022 23:43:15

»Zelo, zelo mi je žal…Vidite, tam je bila čebela…,« tako se začne najnovejša kreacija legendarnega Rowana Atkinsona.

Delite na:
Rowan Atkinson proti čebeli
Nova vloga Rowana Atkinsona je skupek vseh prejšnjih - človek, obseden s čebelo. Netflix

Legendarni angleški komik je svojo kariero začel konec sedemdesetih na radiu z oddajo Atkinsonovi in z obrobnimi vlogami v filmih, na začetku osemdesetih pa je stopil med velike s serijo Černi gad, kjer je s svojim ciničnim, prezirljivim odnosom in obrazno mimiko v hipu postal ljubljenec občinstva. V devetdesetih je ustvaril vlogo izjemnega Mr. Beana, med filmi pa trilogijo Johnny English, neke vrste parodijo na Jamesa Bonda.Mimogrede, Atkinson je v filmih prvič zaigral prav v »neuradnem« Bondu Nikoli ne reci nikoli več.

Rowan Sebastian Atkinson se je rodil v Consettu v Angliji 6. januarja 1955, v družini s štirimi fanti je bil najmlajši. Doma so imeli manjšo kmetijo, oče pa je vodil manjše podjetje. Najstarejši brat Paul je umrl v otroških letih, Rodney je znan politični in ekonomski komentator, novinar in poslovnež, tretji pa Rupert, po katerem je poimenovan medvedek v Mr. Beanu.

mr-bean, rowan-atkinson, blackadder, johnny-english
Ljubitelji avtomobilov bodo občutili bolečino, ko bodo videli, kaj je glavni lik naredil iz Jaguarja E-Type.
Netflix

V zadnjih nekaj letih po tretjem delu Johnyja Englisha (2018) ni veliko delal, razen serije Mr. Beana z 20 deli, potem pa je letos poleti izšla zgodba v devetih delih – Mož proti čebeli. Govori o preprostem možakarju, ki končno najde službo kot »varuška« dvorca dveh premožnih ljudi, ki odpotujeta na dopust, pri tem pa se zaplete v vojno z običajno čebelo. V čebelji zgodbi lahko genialnega Atkinsona vidimo kot skupek tako Englisha, Beana kot tudi Blackadderja, brez da bi katera koli vloga iz preteklosti sekala v ospredje. V 12-minutnih epizodah Bean na sodišču opiše svojo zgodbo, kjer praktično demolira hišo in konča v zaporu. Se pa tu in tam pojavijo prizori, ki spomnijo na film o Mr. Beanu in nekaj fizičnih gagov agenta Englisha.

Prav fizična komedija je tista, ki je Atkinsona ustoličila kot naslednika Chaplina, Keatona, Stana in Olia in mnogih drugih. Obsedenega Trevorja (Rowan Atkinson), psa, ki je alergičen na arašide in manično čebelo, odporno na vse, si lahko ogledate na pretočnem servisu Netflix. Čeprav je serija narejena na prvo žogo, z ničemer ne pretirava, niti z Atkinsonom, ki smo se ga v vlogi Beana kaj hitro zasitili.