Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Rose Bundy - Spočeta v hodniku smrti (Zgodba hčerke serijskega morilca)

kl, 13.09.2021 16:30:53

Njen oče je bil eden najbolj razvpitih serijskih morilcev, Ted Bundy. Njena starša sta se poročila na sojenju, na katerem je njen oče bil že drugič obsojen na smrt.

Delite na:
Rose Bundy - Spočeta v hodniku smrti (Zgodba hčerke serijskega morilca)
Rose in Ted Bundy instagram

Življenje očeta Rose Bundy je bilo "prerešetano" in analizirano po dolgem in po čez. Bil je eden najbolj razvpitih serijskih morilcev vseh časov, Ted Bundy. Umoril je vsaj 30 žensk in otrok, toliko jih je priznal, dokazali so mu jih 20, mnogi pa menijo, da število vseh njegovih žrtev seže preko stotice.

O njem je posnetih veliko dokumentarcev in nekaj filmov, nazadnje pa sta veliko zanimanja zanj vzbudila Netflixova dokumentarna serija "The Ted Bundy Tapes" ("Posnetki Teda Bundja") in film z naslovom "Extremly Wicked, Shockingly Evil and Vile" ("Čista zloba"), v katerem ga je zaigral Zac Effron.

Ob vsem zanimanju za morilskega sociopata pa se je pojavilo tudi ponovno zanimanje za njegovo hčerko, Rose Bundy, ki je bila spočeta v t.i. "hodniku smrti", v času, ko na smrt obsojeni čakajo na izvršitev sodbe.

Carole Ann Boone na sojenju Tedu Bundyju Netflix.JPG
Carole Ann Boone na sojenju Tedu Bundyju
Netflix

NJEN OČE JE ZA MAMO BIL "LEP, PRIJETEN MOŠKI"

Rose Bundy je edini biološki otrok serijskega morilca Teda Bundyjahči, ki jo je Ted Bundy imel s svojo ženo, Carole Ann Boone. Že njuna zgodba je nekaj posebnega.

Spoznala sta se leta 1974 kot sodelavca v Službi za nujno pomoč v Washingtonu. Carole je Ted, ki je po vseh merilih veljal za čednega moškega, takoj privlačil in čeprav je tudi on pokazal zanimanje zanjo, je njun odnos na začetku bil izključno platonski. Čeprav je Ted že takrat imel za seboj kar nekaj umorov, pa Carole zanje seveda ni vedela. Zanjo je bil Bundy lep, prijeten moški, s katerim sta se "odlično ujela", kot je povedala v neki kasnejši izjavi. "Presenetilo me je, ker je bil precej boječ in očitno je bilo, da je 'pod površino več, kot pa na njej'. In bil je veliko bolj spoštljiv, kot mnogi drugi moški v službi," je povedala.

Leta 1975 je bil Ted v Utahu aretiran in obsojen zaradi ugrabitve in napada na 12-letno deklico. Kljub temu se njegovo razmerje s Carole ni končalo. Carole ga je obiskovala v zaporu in njun odnos se je še poglobil. Dve leti kasneje so Teda premesitli iz zapora v Utahu v Colorado, odkoder pa je uspel pobegniti na Florido. Tam je zagrešil nova grozodejstva.

Umoril je dve študentki in 12-letno deklico. Carole pa mu je ostala zvesta tudi takrat. Še več - Ted, ki se je na sojenju zaradi umora študentk branil sam, jo je imel za svojo "kronsko pričo". Carole se je v tem času celo preselila v Kalifornijo, da bi bila bližje Tedu. Ted je bil na koncu spoznan za krivega in obsojen na smrt.

ted-bundy, rose-bundy, carole-ann-bundy
Carole Ann, Ted in Rose Bundy
wikibio

POROKA MED SODNO OBRAVNAVO

Sledilo je še eno sojenje, tokrat za ugrabitev in umor 12-letnice. Je pa na tem sojenju Ted poskrbel za senzacijo. Med eno od obravnav je Carole, ki je bila prisotna, zaprosil za roko. Carole, ki je bila trdno prepričana o Tedovi nedolžnosti, je privolila. (kako je zaroka bila videti, si lahko ogledate tukaj) Poročila sta se med sojenjem in po takratnih zakonih je bil zakon veljaven.

Ted je na koncu bil ponovno bil spoznan za krivega in obsojen na še eno smrtno kazen. Kot zakonska žena je Carole Bundyja lahko obiskovala. In to je tudi vsak teden tudi počela. Na obiske je pripeljala celo svojega sina iz prejšnjega zakona. Prvo obletnico sta "praznovala" prav na drugo obletnico surove ugrabitve in umora 12-letne Kimberly Leach. Kmalu za tem pa sta tudi dočakala rojstvo njune hčerke Rose Bundy.

ted-bundy, rose-bundy, carole-ann-bundy
Carole Ann, Ted in Rose Bundy
wikibio

NEMOGOČE SPOČETJE?

Rose Bundy se je rodila 24. oktobra 1982, dve leti potem, ko je njen oče bil obsojen na smrt.Ker Carole in Ted ni bilo dovoljeno imeti zasebnih obiskov in telesnih stikov, je rojstvo njegove hčere sprožilo nemalo vprašanj, kako je bila sploh spočeta. Ann Rule, policistka, ki je nekoč bila Tedova sodelavka in je avtorica njegove biografije, meni, da to ni bilo tako zelo težko, kot se zdi. Podkupovanje zaporniških stražarjev je bilo pogosto in ti so "zamižali na obe očesi" in tako sta lahko Bundyjeva imela več priložnosti za spolne odnose. Druga, bolj zapletena teorija pa pravi, da je šlo za "umetno spočetje". Po njej naj bi Carole Tedu v zapor pretihotapila kondom. Tega naj bi Ted "napolnil" in tesno zavezal, potem pa ji ga s poljubom "vrnil".

Kakorkoli že, dejstvo, da se je serijski morilec Ted Bundy lahko poročil in celo spočel otroka medtem, ko je bil zaprt zaradi umorov, je odjeknilo v medijih. In seveda so ti začeli oblegati hišo, v kateri je stanovala Carole. Ta pa je rekla samo: "Nikomur nisem dolžna ničesar pojasnjevati."

ted-bundy, rose-bundy, carole-ann-bundy
Carole Ann, Ted in Rose Bundy
wikibio

KJE JE ROSE BUNDY SEDAJ?

Carole je Teda v zaporu skupaj s hčerko obiskovala še naslednjih nekaj let. Tako so nastale tudi nekatere fotografije "srečne družine", nastale seveda v zaporu. Vendar navidezna družinska sreča tega nenavadnega zakona ni dolgo trajala. Leta 1986, tri leta pred Tedovo usmrtitvijo, je Carole zahtevala ločitev in jo tudi dobila. Kmalu nato se je odselila in svoja otroka, sina Jaymeya iz prejšnjega zakona in Rose odpeljala s seboj. S Tedom nikoli več ni spregovorila, razen (domnevno) nekaj ur pred njegovo smrtjo, ko ji je Ted telefoniral in želel, da bi se poslovil od svoje hčerke, vendar Carole tega ni dovolila.

O tem, kako je življenje Rose Bundy teklo naprej, ni znano. Tudi Carole se je umaknila od medijev. Domnevno se je ponovno poročila in Rose naj bi spremenila tako ime in priimek. Na internetnih forumih je moč najti veliko teorij, kdo je v resnici Rose Bundy, ki bi bila danes stara 39 let, in kje, če sploh še, živi. Po nekaterih zgodbah naj bi živela v Oklahomi, po drugih v Kanadi, po tretjih v Veliki Britaniji, delala pa naj bi kot strokovnjakinja za otroke s posebnimi potrebami. Zagotovo pa tega ne ve nihče.