korez (1) Svet24.si

Prebolela covid in izgubila prste na rokah

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

golob sarec pl bobo Reporter.si

Špilferderber Golob in trpeči Šarec: zakaj je ...

janez-lavre Necenzurirano

Političnim nasprotnikom odrekal ventilatorje, ...

Simona Weiss Njena.si

Simona Weiss bi postala babica

doncic Ekipa24.si

LUKAAAA! To se zgodi, ko na sceno stopi SLOVENEC! ...

Resnična zgodba - Bolj GROZLJIVO ne more biti ...

C.R., 19.10.2021 20:43:37

Halloween (Noč čarovnic) in umori Richarda Boyerja

Delite na:
Resnična zgodba - Bolj GROZLJIVO ne more biti ...
Boyer ali Myers - kdo je bolj krvoločen? Profimedia

Film Halloween (1978) je bil posnet z minimalnim proračunom, vendar je postal najuspešnejši neodvisni film vseh časov. Predstavil je ikono slasher filmov, Michaela Myersa, šestletnega dečka, ki je umoril svojo sestro in se 15 let pozneje vrnil, da bi ponovno ubijal na noč čarovnic.

Čeprav nadaljevanje (Halloween II) ni bilo tako uspešno, pa je lik Michaela Myersa prvič navdihnil zločin v resničnem življenju. V filmu je Myers vdrl v dom starejšega para, da bi ukradel kuhinjski nož - v resničnosti pa je nekdo naredil še korak dlje.

43 vbodnih ran 

Richard Delmer Boyer je 7. decembra 1982 vstopil v stanovanje Francisa in Eileen Harbitz in starejša zakonca zabodel do smrti. Njuni trupli je pet dni pozneje našel njun sin William. Francisa so našli oprtega ob steno krvavečega hodnika, medtem ko je njegova žena ležala v luži krvi - oba sta imela 43 vbodnih ran.

Boyer je v preteklosti za zakonca opravljal dela na dvorišču, njun sin pa se je spominjal, da je na pasu vedno nosil nož, zato je sum seveda padel takoj nanj. Pri preiskavi doma so našli nož z ostanki krvi, zaradi česar so ga aretirali.

"Navdihnil me je film!"

Boyer je med aretacijo priznal umore, vendar je bilo sojenje razveljavljeno, ko je bilo ugotovljeno, da je bilo njegovo priznanje pridobljeno s kršitvijo pravic. V ponovnem sojenju leta 1984 je trdil, da se umorov ne spominja in za zločine, ki jih je zagrešil, je krivil film Halloween II.

Boyer je dejal, da se je na dom Harbitzovih odpeljal, da bi si izposodil denar, vendar je na poti kadil PCP (angel dust) – angelski prah, in ob prihodu doživel silovit preblisk na prizor iz filma. Trdil je tudi, da si je film neštetokrat ogledal ...

Čeprav je bil celovečerni film predložen kot dokaz na sojenju za umor zgodovinsko prvi, je porota na koncu ugotovila, da je Boyerjeva obramba neprepričljiva. Obsojen je bil na smrt zaradi dveh umorov prve stopnje.

Pred kratkim pa je na velika platna prišla še ena avantura zverinskega Myersa, ki pa je absolutno grozljiva ... Ni primerno za mlajše in preobčutljive osebe!