joža primožič, direktor, zdravstveni dom gornja radgona Svet24.si

Družinska ambulanta je v Gornji Radgoni samo še ...

abortion1 Svet24.si

Francozi kot prvi na svetu v ustavo vpisali ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To je zmagovalec 58-milijonskega projekta Aste ...

vila sd levstikova pl1 Reporter.si

»Ukradena« vila za štiri milijone! Razkrivamo ...

goran dragic af Ekipa24.si

Kakšna fotka z boljšo polovico: Dragić ...

William se je opravičil in rekel, da ga zaradi osebnih razlogov ne bo Odkrito.si

William v breznu alkohola?

lovro kos 24 Ekipa24.si

Slovenski dan v Lahtiju! Po Niki si je vso ...

Prijetno in koristno druženje v Kranjski Gori: Dobri temelji za globalno prihodnost

Oglasno sporočilo, 05.01.2024 12:59:47

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport pripravljata letno srečanje prevzemnikov in naslednikov družinskih podjetij, ki so v preteklem letu dosegli izjemne rezultate in prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva.

Delite na:
Prijetno in koristno druženje v Kranjski Gori: Dobri temelji za globalno prihodnost

Na srečanju bodo prvič podelili tudi priznanje najmlajšemu prevzemniku družinskega podjetja, ki je koristil vavčer za prenos lastništva. Srečanje z naslovom »Dobri temelji za globalno prihodnost« bo potekalo v sklopu praznovanja 60. obletnice mednarodnega smučarskega tekmovanja Zlata lisica, in sicer danes v VIP-prostorih Zlate lisice v Kranjski Gori. Na dogodku bodo govorili o uspešnem prenosu lastništva podjetja, ki je pomemben za nadaljnji razvoj podjetja, v sklopu okrogle mize s prevzemniki in lastniki družinskih podjetij pa bodo predstavljeni dobri primeri nadaljevanja tradicije družinskih podjetij.

Udeleženci bodo prejeli tudi informacije o tem, kakšno podporo lahko nudi država v procesu prenosa lastništva podjetja na naslednje generacije.

V sklopu dogodka bo potekala predstavitev usposabljanja za naslednike družinskih podjetij, ki poteka pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija in je sofinancirano v okviru Nacionalne točke za prenos lastništva.

Družinsko podjetje kot oblika lastništva je pomemben element trajnostnega gospodarskega razvoja, h kateremu se je v svoji razvojni strategiji zavezala tudi Slovenija.

Na SPIRIT Slovenija že vrsto let ponujajo aktivno podporo slovenskim družinskim podjetjem pri prenosu lastništva na mlajše generacije. Gre za zahteven in dlje časa trajajoč proces, zato je agencija v letu 2019 vzpostavila Nacionalno točko za prenos lastništva. Njen namen je ozaveščanje o pomenu pravočasnega postavljanja nasledstva v podjetjih in spodbujanje podjetnikov, da se na prenos lastništva skrbno pripravijo. »Prenos lastništva podjetja je ena od izjemno pomembnih faz v življenjskem ciklu podjetja. Ta faza je za večino podjetij zelo zahtevna, zato želimo na SPIRIT Slovenija podjetnike ozaveščati o pomenu pravočasnega postavljanja nasledstva in priprav na prenos lastništva v podjetju. V ta namen sofinanciramo aktivnosti, kjer podjetja in prevzemniki dobijo zunanjo strokovno podporo in ustrezne kompetence za uspešno izpeljavo prenosa,« je povedal Rok Capl, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija.

Od vzpostavitve Nacionalne točke za prenos lastništva je SPIRIT Slovenija uspešno izvedel številna predavanja za ozaveščanje o možnostih prenosa lastništva, usposabljanja naslednikov na delavnicah ter nudil pomoč podjetnikom pri vavčerski podpori.

Od 2019 je bilo v okviru NACIONALNE točke izvedenih

250
uvodnih diagnostičnih svetovalnih intervjujev

177
podjetij se je vključilo v vavčer za prenos lastništva.

Izvedenih pa je bilo tudi več kot 67 delavnic in
91 predavanj.

500
podjetnikov je bilo vključenih v delavnice.

2000
podjetij je bilo vključenih v predavanja o pomenu pravočasne priprave na prenos lastništva.