klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Pokojni princ Filip je princesi Diani pisal ljubeča pisma

Katja Anžur, 21.04.2021 20:00:00

Na dan prihajajo nove zanimive podrobnosti iz življenja pokojnega princa.

Delite na:
Pokojni princ Filip je princesi Diani pisal ljubeča pisma
Princ Filip je tolažil nesrečno princeso Diano Profinedia

Princa FILIPA so pretekli konec tedna položili k večnemu počitku, britanski mediji pa ves čas iščejo nove podrobnosti in davno pozabljene zgodbe.

Ni skrivnost, da je bil princ Filip v mladih letih precej svojeglav in da sta imela s kraljico ELIZABETO kar nekaj zakonskih težav, ki so kraljico spravljale v jok. A kljub težavam, ki ji je imel v svojem zakonu, je bil odličen poslušalec, ki je znal dajati odlične nasvete.

To je pred smrtjo odkrila tudi pokojna princesa DIANA, ki ni skrivala, da se je v času zakonske krize s princem CHARLESOM po tolažbo zatekla prav k princu FILIPU.

Princ FILIP in princesa DIANA sta si tako večkrat izmenjala pisma, ki pa so bila polna tolažbe in iskrene naklonjenosti do princese, ki se na kraljevem dvoru ni počutila preveč dobrodošlo. Princ Charles ni skrival, da je tudi po poroki ostajal v stikih s svojo veliko ljubeznijo CAMILLO PARKER, Diana pa je postajala vse bolj nesrečna in bila težko bitko z bulimijo.

princesa diana.jpg
Na posnetkih Diana iskreno govori o propadlem zakonu s Charlesom in pljuva po britanskem dvoru.
Profimedia

„Ne odobravamo, da ima kdorkoli od vaju ljubimce. Charles je neumen, da bi s Camillo tvegal vse, kar pripada moškemu na njegovem položaju. Niti sanjalo se nam ni, da bi vas utegnil zapustiti zaradi nje,“ je zapisano v delčku pisma, ki ga je poslal pokojni princesi.

To pa ni bilo edinkrat, ko je laskal princesi Diani. „Ne morem si zamisliti, da bi vas kdo pri zdravi pameti zapustil zaradi Camille. Ta možnost nam nikoli ni padla na pamet,“ jo je tolažil.

Za njun ljubeč odnos je vedela tudi madame LUCIA FLECHA DE LIMA, pokojna soproga brazilskega veleposlanika v Londonu, ki je bila s princeso Diano tesna prijateljica. Diana ji je pred smrtjo pokazala delčke pisem, kjer je bilo razvidno, kako zelo se je princ Filip trudil, da bi ohranil kraljevi zakon. „Diana mi je pokazala pisma, kljub temu, da so bila težka, je bilo jasno, da se je princ Filip izjemno trudil, da bi bil konstruktiven. Pisma so bila polna topline in odličnih nasvetov in videti so bila, kot da oče piše pisma svoji hčerki,“ je odkrila.

Princ Filip.jpg
Princ Filip, vojvoda Edinburški
Profimedia

Dopisovanje se je končalo leta 1992, ko sta se princ Charles in Diana razšla, Diana se je tudi kasneje videvala s kraljico Elizabeto in princem Filipom, ki ga je vedno zanimalo, kaj se dogaja v njenem življenju in kako ji gre.

Po odmevnem intervjuju, ki ga je imela princesa Diana za BBC so se njuni odnosi ohladili, saj princ Filip ni prenesel, da je princesa javno blatila princa Charlesa in celo podvomila v njegove sposobnosti, da bi nekoč postal kralj.

Kljub ohlajenim odnosom pa princesa Diana nikoli ni skrivala, da je princu Filipu ostala za vedno hvaležna, da ji je pomagal življenje na kraljevem dvoru narediti vsaj malo bolj znosno in domače. Princ Filip ni skrival razočaranja, da mu ni uspelo ohraniti prvega zakon asvojega sina, saj njegove druge žene Camille nikoli ni prav dobro sprejel in je bil do nje vse do svoje smrti zadržan in kritičen.