Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Pokojna Diana je spregovorila in mu povedala …

kš, 03.02.2023 13:45:04

NADNARAVNO!

Delite na:
Pokojna Diana je spregovorila in mu povedala …
Princesa Diana naj bi bila s svojo dušo še vedno ob Harryju. Profimedia

Knjiga princa Harryja z naslovom Spare (Rezerva) je pričakovano razburkala svetovno javnost in predvsem britanski dvor. Velja pa napisati, da so tisti, ki so knjigo prijeli v roke in jo prebrali, nad njo navdušeni. Napisana je brezhibno, bralca, ki se počuti, kot bi bil del Harryjevega življenja, pa pritegne. Spomini princa Harryja, vojvode Susseškega, so izšli 10. januarja 2023. Harry je svoje spomine zaupal ameriškemu novinarju in pisatelju J. R. Moehringerju in ta jih je mojstrsko prelil na 416 strani. Na voljo je tudi 15-urna izdaja zvočne knjige, ki jo Harry pripoveduje sam. Harry in J. R. Moehringer sta se tako izkazala za odličen tandem.

Knjiga, ki je še dodatno razburakala že tako težavne odnose
Knjiga se prodaja sama od sebe.
Profimedia

Ni mogel sprejeti njene smrti

V knjižni uspešnici Harry seveda pripoveduje tudi o mami in o tem, kako kar nekaj let ni mogel sprejeti, da je mama pravzaprav zares umrla. Vsak dan, vsak večer, vsako jutro jo je čakal in si predstavljal, da se bo pojavila. Pa se ni … Vsaj ne v taki obliki, kot bi si mogoče želel, da bi se.

Lahko bi si mislili, da princ Harry s svojo avtobiografijo ni prizanesel nikomur, saj je razkril konflikte v svoji družini, izgubo devištva pri 17 letih, ubijanje talibanskih borcev in svoje mehanizme spopadanja s smrtjo matere. V knjigi pa je šel še dlje: razkril je, da verjame, da je pokojna mama spregovorila z njim po neimenovani ženski.

harry
Srečni časi z mamo ...
Profimedia

To naj bi bile njene besede

»Živiš življenje, ki ga ona ni mogla,« naj bi od ženske izvedel rdečelasi princ, ki je sicer priznal, da ve, da je zaradi svojega položaja in življenja nasploh morda primerna tarča za različne prevare. Vendar je tej ženski, ki mu je pomagala stopiti v stik s pokojno mamo, zaupal. Priporočili so mu jo dobri prijatelji.

Božični okrasek

Ženska je na njegovo vprašanje o »jasnosti« svojih videnj odgovorila z omembo božičnega okraska. »Vaša mati pravi ... nekaj o božičnem okrasku? Babičinem? Je padel? Se je razbil?« je ženska menda vprašala princa. In Harry je ostal brez besed ... V svoji knjigi namreč pozneje opisuje tudi anekdoto o sinu Archieju, ki je po nesreči razbil okrasek za božično drevo, last njegove pokojne babice Elizabete II.

Ženska naj bi takrat rekla: »Tvoja mati pravi, da se je ob tem malo hihitala,« in pri tem dodala: »Tvoja mati je zdaj s teboj.« Zato so se mu zarosile oči, saj se je z besedami neimenovane ženske strinjal in dodal: »Vem, to sem čutil v zadnjem času.«

Knjiga sicer ne navaja, kdaj se je to srečanje zgodilo in kdo je bila ženska, ki ji ga je uspelo znova spraviti v stik z ljubljeno mamo.

Princ Harry je v knjigi razkril velik del sebe in svoje družine.
Princ Harry je v knjigi razkril velik del sebe in svoje družine.
Profimedia