veter, streha, kranj Svet24.si

VIDEO: Pretresljivi posnetki iz Kranja, z bloka je...

mislav bago1 Svet24.si

Umrl je znani novinar in voditelj, star je bil ...

Screenshot 2021-11-14 at 18.32.43 Necenzurirano

Zadnji dnevi Tomaža Kokota na vrhu Pošte ...

robert golob pl2 Reporter.si

Golob: »Ljudje ne nasedajo več lažem SDS!«

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Rad kolesari, teče in plava .. Odkrito.si

VIDEO: David Urankar - TO je zanj ključno!

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Podari nasmeh za mlade športnike in lokalno okolje

Oglasno sporočilo, 06.07.2022 15:22:18

Rotary Slovenija je v partnerstvu s Petrolom in Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) spisal novo dobrodelno zgodbo »Podari nasmeh«. Ta navdihujoč projekt združuje iniciativo Rotary Slovenija za zmanjšanje uporabe plastenk za enkratno uporabo in hkrati podpira športnike iz socialno šibkejših okolij.

Delite na:
Podari nasmeh za mlade športnike in lokalno okolje
revija zvezde

Steklenko Glassy Classy je Rotary Slovenija predstavil lanskega junija v sodelovanju s Steklarno Hrastnik s ciljem, da Slovenija v petih letih postane prva država na svetu brez uporabe plastenk za enkratno uporabo. Zdaj so stopili še korak naprej, da bi razširili vest o varovanju okolja in za dvojno dober namen združili moči s Petrolom in OKS. 

Podpora lokalni proizvodnji in mladim športnikom z nakupom steklenke Glassy Classy

Steklenka Glassy Classy bo na voljo na izbranih Petrol bencinskih servisih in eShopu. Od vsakega nakupa steklenke bo Petrol namenil donacijo 2,5 eur za program Botrstvo v športu, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Olimpijskega komiteja Slovenije. Program si prizadeva poskrbeti za nadarjene mlade športnike, ki zaradi različnih vzrokov nimajo dovolj sredstev za športno udejstvovanje.

Projekt Glassy Classy je v celoti že od začetka dobrodelno obarvan, zaradi česar uživa podporo številnih športnikov, kot so ambasadorji Janja Garnbret, Benjamin Savšek, Peter Kauzer, Žan Kranjec, Žan Košir in drugi.

Naslednji korak v lepšo prihodnost

Navdih za projekt so organizatorji črpali iz zaveze do trajnosti, pri čimer so v Petrolu poudarili, da gre za ekonomski, družbeni in okoljski vidik trajnosti, ki mu kot podjetje sledijo. V partnerstvu z OKS in Rotary Slovenija lahko tako na navdihujoč način zmanjšajo uporabo plastenk za vodo ter obenem zbirajo sredstva za dober namen.

Do marca 2022 je uporabnikom steklenk Glassy Classy uspelo zmanjšati odpad plastenk za kar 10 %. S triletno uporabo slovenske steklenke pa lahko uporabniki zmanjšajo ogljični odtis proizvodnje embalaže za kar 98 %.

»Veseli nas, da se k iniciativi za svet brez plastike pridružuje vse več partnerjev. Svet lahko na bolje spremenimo le z lastnim zgledom in nakup steklenke Glassy Classy je lahko prvi korak v lepšo, čistejšo in bolj zdravo prihodnost,« je poudaril Iztok Seljak, konceptualni vodja projekta in guverner Distrikta 1912.