hrvaška policija Svet24.si

Izsledili brutalnega kolesarja, ki je do smrti ...

miha kralj 1 Svet24.si

Huda nesreča sina slovenskega glasbenika

anton olaj ales hojs bobo2 Svet24.si

Generalni direktor policije se je odzval na ...

jansa dimnik plezanje vlada Reporter.si

Navadnim ljudem je plezanje na trboveljski dimnik ...

darko njavro Necenzurirano

Radarski posli Janševega specialca v domačem ...

ryo-tatsuki Odkrito.si

Japonska jasnovidka, ki je napovedala katastrofo v...

Utopitev Ekipa24.si

GROZA! Skoraj jo je ŽE REŠIL, nato sta OBA ...

PAZLJIVO! To se zgodi, če otrok pogoltne baterijo!

M.K., 27.07.2021 14:00:37

Mamica, ki dela kot zdravstvena reševalka, je razkrila grozljivo resnico, kaj se zgodi z otrokom, ki pogoltne baterijo.

Delite na:
PAZLJIVO! To se zgodi, če otrok pogoltne baterijo!
Takšne posledice je baterija pustila na hrenovki. Instagram @tinyheartseducation

Majhni otroci radi vse primejo v roke in pogosto ti predmeti končajo v njihovih ustih. Največkrat je to početje popolnoma neškodljivo in lahko celo prispeva k izgradnji otrokovega imunskega sistema. Nekatere stvari pa so lahko izjemno nevarne. Da med te nevarne stvari spadajo tudi drobne baterije, je dokazala mamica in reševalka Nikki iz Avstralije, ko je s sledilci na svojem Instagramu (@tinyheartseducation) delila zanimiv posnetek. 

Majhne baterije, ki vsebujejo litij in cinkovo srebro ali mangan, so izjemno enostavne za pogoltnit. Na žalost pa lahko ti drobni gumbki, ki jih zlahka zamenjamo za bonbončke, ob zaužitju povzročijo resne težave

baterije, hrenovka
Ste vedeli, da baterije povzročijo takšno reakcijo?
Instagram @tinyheartseducation

Nikki je z dvema hrenovkama pokazala, kakšno škodo lahko povzročijo baterije v dveh urah po zaužitju in dodala še en namig, kako naj bi preprečili nadaljnjo škodo. V posnetku, ki ga je delila na družbenih omrežjih, je v meso dveh hrenovk položila po eno baterijo in ju pustila nekaj ur. Na eno od klobas je nato vsakih 10 minut po vstavitvi baterije nanesla 10 ml medu. Posnetek nato prikazuje posledice s črno notranjostjo ene hrenovke in komaj okvarjeno notranjostjo druge, na katero je dodajala med. 

baterije, hrenovka
V vsako hrenovko je vstavila eno baterijo.
Instagram @tinyheartseducation

Zdi se, da je prav med zmanjšal škodo, ki jo je baterija povzročila mesu v klobasi. Na koncu posnetka je zato Nikki dodala: “Če bom kdaj posumila, da so moji otroci pogoltnili baterijo, bom zagotovo posegla po medu.” Razkrila je, da je navdih za domači poskus dobila, ko je izvedela, da se ta oblika zdravljenja v nekaterih državah priporoča in daje kot prva pomoč. 

In čeprav je vse to zelo zanimivo, se moramo zavedati, da ni nobenih medicinskih dokazov, ki bi podpirali njen poskus in je zato v primeru suma, da je otrok pogoltnil baterijo, najbolj priporočljivo, da takoj pokličemo prvo pomoč