Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Odkrivamo, kako izgleda vrtna miza iz stare malezijske hiše

Oglasno sporočilo, 15.06.2022 14:46:11

JYSK je predstavil nov izdelek iz reciklirane tikovine

Delite na:
Odkrivamo, kako izgleda vrtna miza iz stare malezijske hiše

Indonezijsko tikovino iz podrte malezijske hiše, starega skednja in tradicionalnih zabojčkov za riž, ki jih uporabljajo pridelovalci, je JYSK spremenil v vrtno mizo EBBESKOV, ki se bo to poletje odlično prilegala vašemu dvorišču ali terasi. Podatki kažejo, da se v Sloveniji letno proizvede 489 kg komunalnih odpadkov na prebivalca, od tega se jih 72,2% reciklira. Vsakodnevno kopičenje odpadkov prispeva k globalnemu okoljskemu problemu, zato sta uporaba in nakup recikliranih materialov prvi korak k ohranjanju okolja. Za pomoč pri reševanju tega problema se je JYSK osredotočil na izdelavo recikliranih izdelkov, v svojo najnovejšo kolekcijo pa je vključil ravno vrtno mizo iz reciklirane tikovine.

jysk

Rikke Blæsild, vodja oblikovanja in načrtovanja v JYSK-u, je poudarila, da se število izdelkov, ki so v celoti ali delno izdelani iz recikliranih materialov, vsak teden povečuje.

»Podjetje je zavezano zmanjševanju vpliva na okolje in podnebje. Recikliranje materialov namesto njihovega odlaganja pomaga modelu krožnega gospodarstva s ciljem ohranjanja virov planeta. Zato bomo še naprej podpirali pozitivne spremembe,« je dodala Blæsild.

Recikliranje je prihodnost

Tikovina, iz katere je izdelana ta vrtna miza, se ponaša s certifikatom FSC® Recycled (FSC® N001715), kar pomeni, da je les preverjen kot dejansko recikliran. Recikliranje lesa prispeva k zaščiti svetovnih gozdov, saj zmanjšuje povpraševanje po novih surovinah. Tikovo drevo izvira iz nasadov v jugovzhodni Aziji in lahko zraste do višine od 30 do 40 metrov, ravno tikovina iz Indonezije pa velja za eno najkakovostnejših na svetu. Tikovo drevo pogosto doseže tudi do 100 let starosti, ta rastlina pa je še posebej znana po svoji elastičnosti in sposobnosti, da se med nevihtami upogiba, ne pa zlomi. Poleg tega je zelo odporna na vlago. Njegova kombinacija edinstveno debelih vlaken olajša obdelavo in ustvarjanje različnih oblik, zato je ta les primeren za izdelavo različnih vrst pohištva.

JYSK kot podjetje z opazno širitvijo in rastjo poslovanja nosi odgovornost tako do narave kot do ljudi. Že vrsto let se ukvarja z ozaveščanjem svojih kupcev in dobaviteljev ter sodeluje z najbolj verodostojnimi svetovnimi okoljskimi znaki, s čimer zagotavlja, da prihajajo materiali, iz katerih so izdelani njihovi izdelki, iz odgovornih virov.

jysk