mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Objavljen javni natečaj za letošnje Evropske nagrade za podjetništvo

Oglasno sporočilo, 28.03.2024 11:58:58

Javna agencija SPIRIT Slovenija je kot nacionalni koordinator tudi letos objavila javni natečaj za evropske nagrade za spodbujanje podjetništva. Nagrada prepoznava in priznava najbolj uspešne spodbujevalce podjetništva v Evropi, predstavlja najboljše podjetniške prakse, povečuje zavedanje o dodani vrednosti podjetništva ter spodbuja in navdihuje potencialne podjetnike. Rok za prijavo podjetniških projektov je najkasneje do 10. junija 2024.

Delite na:
Objavljen javni natečaj za letošnje Evropske nagrade za podjetništvo

K sodelovanju so vabljeni vsi državni, regionalni in lokalni organi, javno-zasebna partnerstva ali MSP (velja le za kategorijo Odgovorno in vključujoče podjetništvo) znotraj EU ali pridružene države v okviru stebra MSP programa enotnega trga, ki so z uspešno pobudo pripomogla k spodbujanju gospodarstva na nacionalni, regionalni oziroma lokalni ravni.

Poleg velike nagrade žirije, ki se lahko podeli v kateri koli kategoriji in bo podeljena najbolj ustvarjalni in navdihujoči zamisli za spodbujanje podjetništva v Evropi, bodo letos nagrade podelili še v šestih tekmovalnih kategorijah, in sicer:

  •            spodbujanje podjetniškega duha,
  •            vlaganje v podjetniške spretnosti,
  •            podpiranje digitalnega prehoda,
  •            izboljšanje poslovnega okolja in spodbujanje internacionalizacije poslovanja,
  •            podpiranje trajnostnega prehoda,
  •            odgovorno in vključujoče podjetništvo.

Ker je novi zeleni dogovor glavna prednostna naloga Evropske komisije, bo trajnostni vidik upoštevan pri vsaki kategoriji.

Izvedba javnega natečaja bo potekala na dveh ravneh: najprej na nacionalni in nato še evropski ravni. Dvema projektoma, ki bosta na nacionalni ravni ocenjena z najvišjo oceno znotraj posamezne kategorije, bo javna agencija SPIRIT Slovenija omogočila vključitev v tekmovanje na evropski ravni.

Rok za prijavo podjetniških projektov v Sloveniji je najkasneje do 10. junija 2024, zmagovalci evropske ravni pa bodo razglašeni na podelitvi novembra 2024, ki bo potekala v Budimpešti na Madžarskem v sklopu vsakoletnega SME Week.

Več informacij o javnem natečaju na naslednji povezavi, o evropskih nagradah za podjetništvo pa na spletni strani Evropske komisije.

Lani sta Slovenijo zastopala dva podjetniška projekta:

Oba nominirana  projekta osveščata, izobražujeta, navdušujeta in spodbujata različnih ciljne skupine k podjetniškemu, trajnostnemu načinu razmišljanja in delovanja ter na svojem področju beležita nekaj izrednih rezultatov in dolgoročnih učinkov.

Foto: www.eepa.com