bris, koronavirus, covid-19 Svet24.si

Število okužb še naprej narašča, dnevno ...

nočna, ponoči, gasilci, reševalci, policisti Svet24.si

Beg pred slovenskimi policisti usoden za ...

plaža, grčija, santorini Svet24.si

V tej balkanski državi bi se lahko temperature ...

janez jansa franci matoz bobo 2 Reporter.si

Če pade Janševa vlada, bo Franci Matoz na vrhu ...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpektorji nad SDS zaradi tabora v Bovcu #foto

1_saša einsiedler Dobra karma

Za Sašo Einsiedler je nujno, da se upočasni, ...

Žiga Gabrovec Njena.si

Žiga (MasterChef) ima slavno sestrično!

Nikoli ne pustite priprtih vrat v otroško sobo, ker...

M.K., 22.06.2021 14:00:26

Pediatrinja na urgentnem oddelku in strokovnjakinja za varnost otrok dr. Hess je starše pozvala, da so zaprta vrata v sobice ključne za varnost otroka.

Delite na:
Nikoli ne pustite priprtih vrat v otroško sobo, ker...
Ste vedeli, da so zaprta vrata bolj varna? TikTok (@dr.free.hess)

Dr. Hessova je opozorila vse starše, ki si bodo ogledali njen posnetek na TikToku (@dr.free.hess), naj pred spanjem poskrbijo, da so vrata spalnic njihovih otrok zaprta, saj bi to lahko pomagalo rešiti življenja. V posnetku je delila fotografije doma, ki je bil v požaru uničen - ena soba pa je kot po čudežu, ostala skoraj nedotaknjena. “V kateri sobi bi si želeli svoje otroke, če bi prišlo do požara,” je vprašala gledalce. Soba, ki je videti skoraj nedotaknjena je “preživela” požar, ker so bila vrata zaprta. Sobe, ki so imele odprta vrata, so popolnoma zgorele. K sreči v danem primeru ni nihče izgubil življenja, saj je bila situacija ustvarjena v demonstracijske namene.

Zdravnica je še naprej, v drugem videu, razložila, zakaj zapiranje vrat spalnice v primeri požara naredi tako veliko razliko. “Če imate vrata zaprta, se zmanjša količina ogljikovega monoksida, ki pride v spalnico. Zmanjša se tudi toplota, ki je v prostoru, poveča količini kisika, kar poveča možnost preživetja in čas, ki ga imate za se rešiti.”

Prvi video, ki ga je objavila 3. junija ima že več kot 300.000 ogledov, 100.000 všečkov in tisoč komentarjev. En od njih se je glasil “super, da ste to objavili. Moj mož je gasilec in vedno pravi, da če je nekaj, kar ne more dovolj poudariti, je to, da zapirajte vrata.”