Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Nihče mu ne verjame, da je zares Harry Potter

kl, 27.09.2021 15:13:14

Že skoraj celo življenje mora dokazovati, da se v resnici imenuje tako kot slavni čarovnik. Tudi žena, ko sta se spoznala, mu ni verjela.

Delite na:
Nihče mu ne verjame, da je zares Harry Potter
Resnični Harry Potter živi v Waterloovilleu v Veliki Britaniji walesonline.co.uk

33-letni Harry Potter iz Waterloovilla v Veliki Britaniji je bil star 8 let, ko je njegov oče ugotovil, da ime njegovega sina nekam pogosto omenjajo po njegovi priljubljeni radijski postaji. Ko je raziskoval dalje, je ugotovil, da gre za knjigo "Harry Potter in Kamen modrosti", prvo iz serije knjig o mladem čarovniku, ki jo je napisala J. K. Rowling in ki je postala izredno popularna. Zato se je odločil, da bo tudi sinu kupil en izvod.

In takrat so se za Harryja začele tudi težave. Naslednja leta je moral večkrat dokazovati, da se v resnici že od rojstva imenuje enako kot najbolj znani čarovnik na svetu. "Ljudje mi enostavno ne verjamejo, da se tako imenujem. Kot fant sem igral nogomet in nekoč mi je sodnik zagrozil z rdečim kartonom, ko sem mu povedal, da mi je ime Harry Potter. Mislil je namreč, da se iz njega norčujem," pravi Harry. Tudi policist, ki ga je nekoč ustavil, je najprej pomislil enako in ga je skoraj že odpeljal na prepoznavo na policijsko postajo.

Da je Harry Potter res Harry Potter ni verjela niti njegova takrat še bodoča žena, ko sta se spoznala na počitnicah v Grčiji.

DRAGOCENA KNJIGA

Izkazalo pa se je tudi, da je knjiga, ki jo je Harryju kupil njegov oče, redek izvod. Izdali so jih samo 500 in eden od lastnikov kopije je zanjo na neki dražbi iztržil kar 75.000 funtov (okoli 87.600 evrov). Zdaj sta se za prodajo knjige odločila tudi Harry in njegova sestra Katie. Njun oče je namreč umrl in s prodajo nameravata zbrati denar, da bi izpolnila očetovo zadnjo željo, da njegov pepel pokopljejo v Afriki. Za knjigo, ki jo bodo oktobra prodajali na dražbi, sta postavila izklicno ceno med 20 in 30 tisoč funti.