pes potovanje letalo Svet24.si

Pogoji za potovanja s hišnimi ljubljenčki v ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Razkrivamo: tako lokalni veljaki kupujejo ...

urska bacovnik jansa bobo Reporter.si

Je Urška Bačovnik Janša vedela, kako grozljive ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

1719439745-dsc05998-1719439670714 Njena.si

Oglejte si kmetijo, ki jo bo obnovil zmagovalec ...

lora klinc primoz roglic 19 Ekipa24.si

Soproga Primoža Rogliča je po njegovem odstopu ...

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

kš, 30.06.2024 12:58:06

Na nebu nad južno Italijo opazili nenavadno svetlobo: številna poročila s Sicilije, iz Kampanje in Kalabrije

Delite na:
Nenavadna svetloba nad južno Italijo
Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani. Instragram

V nedeljo, 23. junija, med 21.30 in 22. uro je bil na nebu nad južno Italijo opažen snop svetlobe, ki ga je spremljal neidentificiran predmet. O nenavadnem pojavu so poročali iz več regij, vključno s Sicilijo, Kalabrijo, Kampanjo, Apulijo in Bazilikato.

Toliko stvari kroži že nad nami, da je že nenavadno, da nam nič na glavo ne pade.
Toliko stvari kroži že nad nami, da je že nenavadno, da nam nič na glavo ne pade.
Instagram

Na družbenih omrežjih so uporabniki objavili številne fotografije in videoposnetke, ki jih je nenavadno opazovanje presenetilo in nekatere celo prestrašilo. »Zelo nenavadna svetloba, ki je še nisem videl, videti je bilo, kot da ima pod seboj nekakšen oblak,« se glasi eden od komentarjev, objavljenih na Facebooku.

O podobnem pojavu so poročali pred nekaj meseci, novembra 2023. Takrat so na več območjih v severni Italiji, zlasti v Piemontu, Liguriji in Lombardiji, opazili nenavadno avreolo.

Po vsej verjetnosti gre za francosko raketo, kar je še bolj zaskrbljujoče.
Po vsej verjetnosti gre za francosko raketo, kar je še bolj zaskrbljujoče.
instagram

Nekaj ur pozneje je francosko obrambno ministrstvo na omrežju X, nekdanjem Twitterju, pojasnilo, da je odgovorno za ta nenavadni žarek: »Nocoj je bila iz središča za preizkušanje raket DGA v Biscarrossu izvedena uspešna poskusna izstrelitev rakete M51 brez jedrskega naboja. Cilj: zaščita vitalnih interesov Francije v vseh okoliščinah.«

Hipoteza o konkretnem opažanju

Vendar strokovnjaki niso v celoti prepričani, da gre za francosko raketo. Nekateri ugibajo, da je šlo za meteorološko raziskovalno sondo: »Polno je opazovanj, ki so praktično enaka temu; svetla je, ker na tej višini še vedno zaznavaš sončno svetlobo, ki se lomi na njej,« je zapisal eden od uporabnikov, ki je komentiral videoposnetek, objavljen na družbeni strani.

"Ok, čao, ne nisem jaz!"
Profimedia

Drugi govorijo o raketi, ki je izšla iz zemeljskega ozračja, plini okoli nje pa so ob sončni svetlobi ustvarili te svetlobne predstave. Druga hipoteza je najverjetnejša. Dejansko bi opažanje lahko bilo tudi izpustitev satelitov Starlink. Po poročilih je bila danes popoldne iz Združenih držav Amerike izstreljena raketa s sateliti Starlink, ki naj bi se sprostila v ozračje.

Starlink je satelitsko internetno omrežje, ki ga je ustvarilo podjetje SpaceX Elona Muska. Gre za ozvezdje, sestavljeno iz več tisoč majhnih satelitov, ki obkrožajo Zemljo in omogočajo povezavo z omrežjem od koder koli. Februarja 2023 je Elon Musk to storitev uvedel tudi v Italiji.

Menda pa nikakor ni šlo za Nezemljane, saj smo si na zemlji že sami veliko zakuhali, tako da je bil snop svetlobe po vsej verjetnosti posledica nečesa, kar je ustvaril človek sam. Žal.

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg