alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

rajko pirnat pl2 Reporter.si

Pirnat: SDS ima diktatorska nagnjenja - to je ...

metka-paragi Necenzurirano

"Vlada želi le stroko, ki se ji uklanja" ...

11 11 Odkrito.si

11:11 - se vam je že zgodilo?

pogacar Ekipa24.si

UF, KAKŠNA ZVERINA! Tadej Pogačar kot ga še ...

Naši vnuki bodo podobni Bogovom

kl, 12.10.2021 15:15:53

Japonski znanstvenik je prepričan, da se naši vnuki ne bodo starali, sporazumevali se bodo lahko telepatsko, svojo zavest pa bodo lahko poslali celo v vesolje.

Delite na:
Naši vnuki bodo podobni Bogovom
Michio Kaku Profimedia

Michio Kaku, japonski teroetični fizik, futurist in promotor znanosti človeštvu napoveduje bodočnost, ki se zdi popolna znanstvena fantastika, gledano iz današnje perspektive. "Če bi lahko nekoga iz leta 1900 pripeljali v današnji čas, bi mislil, da je prišel v deželo čarovnikov in čudežev. Če pa bi koga od nas lahko poslali v prihodnost, ki jo bodo živeli naši vnuki, bi ta mislil, da je prišel med grške bogove," pravi znanstvenik.

ageing.jpg
Staranje bomo lahko ustavili za desetletja
healtheuropa.eu

PRI 30-IH BODO LAHKO USTAVILI STARANJE ZA VEČ DESETLETIJ

Človeštvo bo močno podaljšalo svojo življenjsko dobo, je prepričan Michio Kaku. Vendar ne tako, da bomo podaljšali starost, pač pa mladost. "Že zdaj poznamo gene, ki nadzorujejo proces staranja. Našli smo tudi encim, telomerazo, ki lahko celice naredi nesmrtne. V vsaki celici našega telesa je nekakšna notranja ura. Celice so programirane tako, da se delijo do nekega določenega števila delitev, potem pa umrejo. S telomerazo pa lahko to uro resetiramo. Vendar tega zdaj ne počnemo, ker bi lahko s tem ustvarili rakaste celice."

dnk.jpg
Umetna inteligenca bo prepoznavala napake na DNK, ki povzročajo staranje
Pixabay

Kaku je prepričan, da bomo to lahko premagali. In pri tem nam bo v pomoč umetna inteligenca. "Vzeli bomo na milijone genomov starih in mladih ljudi in videli, kje se staranje 'dogaja'. Umetna inteligenca bo lahko prepoznala vzorce v teh milijonih sekvenc DNA. Staranje je namreč posledica kopičenja napak v genomu, ki se zgodijo med delitvijo celic. Menim, da bodo naši vnuki imeli možnost, da bodo recimo pri 30-ih lahko staranje ustavili in ga prestavili za desetletja v prihodost."

telepatija Facebook.jpg
V prihodnosti se bodo ljudje lahko sporazumevali s telepatijo
Facebook

SPORAZUMEVALI SE BODO S TELEPATIJO

Japonski znanstvenik je prepričan tudi, da bodo naši vnuki med seboj povezani z "možgansko mrežo" ali "brain-netom", ki bo nadomestil današnji internet. Vse kar bodo potrebovali, bo čip, ki bo njihove možgane povezal z računalniki, ti pa bodo potem lahko njihove misli, pa tudi občutke prenašali naprej po medmrežju. Osnovna tehnologija namreč danes že obstaja.

Ameriški predsednik Barack Obama je sprožil projekt, imenovan "Human Connectome Project", katerega cilj je narediti popoln "zemljevid" človeških možganov in povezav v njih. Ta projekt bo končan v približno petih letih, pravi Kaku, in potem bomo vedeli, kako človeški možgani delujejo.

Human Connetctome Project Facebook.jpg
Kmalu bomo vedeli, kako delujejo možgani
Human Connetctome Project

Že sedaj pa je mogoče povezati možgane z računalnikom, razlaga Kaku in omeni pokojnega fizika Stephena Hawkinga, njegovega kolega. "Če pogledate njegove posnetke, lahko vidite čip v okviru njegovih očal, s katerim je lahko komuniciral z računalnikom, ki mu je omogočal, da je z mislijo tipkal in to, kar je napisal, se je spremenilo v govor. Na ta način že imamo telepatijo. Če bomo vedeli, kako delujejo možgani, kje imamo shranjene spomine ali čustva, bomo lahko tudi te pošiljali po internetu."

Hawking 2.jpg
Stephen Hawking je lahko "telepatsko" komuniciral z računalnikom
Profimedia

Poleg tega bodo v prihodnosti čipi vse manjši in cenejši in lahko jih bomo imeli vsepovsod, je prepričan Kaku. Tako se bomo lahko med seboj povezali v "možgansko mrežo" in komunicirali samo z mislimi.
Na internet pa bomo lahko spravili tudi svoje spomine. "Zdaj že lahko posnamemo majhne dele spomina pri miših in opicah. Naslednji bodo bolniki z Alzheimerjem. Ti bodo samo pritisnili na gumb in spomini se bodo naložili v njihove možgane. In nekega dne boste morda lahko samo pritisnili na gumb in imeli sanjske počitnice."

kibernetski možgani
Možgane že lahko priključimo na računalnik
Profimedia

V SEKUNDI NA LUNI, V 20-IH MINUTAH NA MARSU ...

Michio Kaku je tudi prepričan, da bodo naši vnuki lahko svojo zavest pošiljali v Vesolje. Ko bo projekt Connectome končan, bo mogoče "možganski zemljevid", torej človekovo zavest poslati drugam. "Konektom bomo z laserkim žarkom poslali recimo na Luno. V eni sekundi bo naša zavest tam. V dvajsetih minutah smo na Marsu, v osmih urah na Plutonu, v štirih letih pa bo naša zavest dosegla nam najbližjo zvezdo."

To po njegovem mnenju počnejo tudi Nezemljani razvitejših civilizacij. "Nezemljani, ki imajo visoko razvito civilizacijo, že pošiljajo svojo zavest po celi galaksiji. Ne ukvarajo se z NLP-ji. Leteči krožniki so stvar nizko razvitih civilizacij," meni Kaku.