kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Našel 10.000 dolarjev in jih vrnil lastniku za nagrado pa dobil ...

kl, 21.04.2021 18:30:54

"Bolj preprosto je narediti pravo stvar," je dejal najditelj, ki ni niti razmišljal o tem, da bi si najdbo prisvojil.

Delite na:
Našel 10.000 dolarjev in jih vrnil lastniku za nagrado pa dobil ...
Dolarski bankovci Pixabay

Steve Harrison iz ameriške zvezne države Washington se je kot ponavadi vračal z dela domov, ko je na cesti zagledal papirje, ki so izgledali kot bankovci. Ustavil je avto, da bi stvar raziskal. In res so bili bankovci - stodolarski. Ne le eden, pač pa, ko jih je zbral, jih je naštel sto. In tri bankovce za dolar. Skupaj 10.003 dolarje.

Najprej je mislil, da gre za kakšno neslano šalo ali skrito kamero, potem pa je v bližini zagledal še denarnico. V njej je našel vozniško dovoljenje lastnika, ki je živel nedaleč.

Najprej se je vrnil domov in poklical svojega soseda, ter ga vprašal, če pozna človeka, katerega ime je bilo na vozniškem dovoljenju. Ko je sosed odgovoril pritrdilno, ga je prosil, naj ga pokliče in vpraša, ali kaj pogreša. Na koncu sta se Steve in Michael King, kot je bilo človeku ime, dogovorila za srečanje.

In ko je Steve Michaelu izročil izgubljeni denar, mu je ta za nagrado dal - kozarček domače omake iz jabolk.

Izkazalo se je, da je Michael tistega dne iz banke dvignil ves denar, ki ga je še imel, da bi tako lahko vrnil dolgove svojega podjetja in tako Steveu ni mogel dati ničesar drugega v zahvalo.

Ker je bil pod stresom, ni niti opazil, da je denarnico z denarjem pozabil najverjetneje na strehi ali havbi svojega avtomobila in se odpeljal. Šele doma je opazil, da je denarnico, v kateri je bil ves njegov denar, izgubil.

"Bil sem čisto iz sebe," je kasneje povedal časniku Seattle Times. "Če bi denarnico našel kdo drug, bi bil izgubljen. In žal mi je, da Steveu ne morem dati ničesar drugega v zahvalo." Je pa povedal Steveu, da je bila jabolčna omaka narejena z ljubeznijo.

Steve pa je za časnik povedal, da ni niti za sekundo pomislil, da bi denar obdržal. "Veliko lažje je narediti pravo stvar," je rekel.

Mike je Steveu tudi obljubil, da se vse ne bo končalo samo pri kozarčku jabolčne omake. Tudi za prihodnje mu je obljubil veliko priboljškov, ki jih doma pripravljata z ženo.

Čeprav morda 10.000 dolarjev za kozarček jabolčne omake zveni noro, pa smo prepričani, da bi tudi takšna zahvala pustila dober okus pri vsakem poštenjaku.