bris, koronavirus, covid-19 Svet24.si

Število okužb še naprej narašča, dnevno ...

nočna, ponoči, gasilci, reševalci, policisti Svet24.si

Beg pred slovenskimi policisti usoden za ...

plaža, grčija, santorini Svet24.si

V tej balkanski državi bi se lahko temperature ...

janez jansa franci matoz bobo 2 Reporter.si

Če pade Janševa vlada, bo Franci Matoz na vrhu ...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpektorji nad SDS zaradi tabora v Bovcu #foto

Svetlikajoči izbruh livescience com Odkrito.si

Odkrili novo vrsto optične iluzije

Žiga Gabrovec Njena.si

Žiga (MasterChef) ima slavno sestrično!

Naredil milijon in pol sklec - v dobrodelne namene

kl, 20.06.2021 08:00:00

Vsak dan jih je naredil okoli 4.000. Želel je postati vzor svojim otrokom in jih naučiti, da z malimi vsakodnevnimi zmagami lahko dosežeš velik cilj.

Delite na:
Naredil milijon in pol sklec - v dobrodelne namene
Nate Caroll med postavljanjem rekorda Tunneltotowers.org

Ko je 45-letni socialni delavec Nate Caroll začel s svojo misijo 14. junija lani, je imel v misllih dvoje: dati svojim otrokom lekcijo o vztrajnosti in dati jim vzgled. "Želel sem jim pokazati, da je mogoče cilj, ki se zdi nedosegljiv, doseči, če ga razdeliš v majhne naloge, ki jih lahko narediš vsak dan," je povedal za Fox News.

Hkrati s tem, da otrokom postane vzor, se je zavezal tudi, da bo s sklecami zbiral sredstva in jih namenil organizaciji, ki finančno pomaga družinam v stiski. Na dan je naredil okoli 4.000 sklec.

"Najti čas, ob polnem delovniku in deljenemu starševstvu je bil zame največji izziv," pripoveduje Nate. Vendar je našel čas. Sklece je delal v službi, doma, v prostem času, kadarkoli je našel čas - tudi za samo 10 sklec. "Moraš si to narediti za prednostno nalogo in biti pripravljen, da jo sprejmeš ter vtkeš v svoj dan."

6. junija letos je Nate naredil serijo sklec na stadionu East Rutherford v New Jerseyu in tam postavil nov svetovni rekord v številu sklec, narejenih v letu dni - natančno 1,500.231 in to v 357-ih dneh, torej tednu dni manj kot enem letu. Sklece je naredil v polčasu lokalnega prvenstva v ameriškem nogometu.

Teden dni kasneje, 365. dan, je naredil še zadnje sklece in skupaj jih je bilo 1,506.911.

Da bi lahko zahteval vpis v Guinnesovo knjigo rekordov je Nate vestno dokumentiral vse sklece, ki jih je naredil in jih tudi posnel, ter zložil v posnetek, ki zajema celo leto.

Medtem ko čaka na potrditgev, pa seveda ni pozabil na svoj navdih iz začetka odisejade. "Postaviti si cilj, potem pa ga zasledovati. Biti to, kar si in ne to, kar počneš. Na ta način, ko postane težko in ti življenje postavi oviro in ponudi pripravno opravičilo, da odnehaš, najdeš pot, da vztrajaš in nadaljuješ. Zmage v majhnih vsakodnevnih bitkah te ojačajo in oblikujejo tvoje videnje, kaj vse je mogoče," pravi Nate.