Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Na skiro za boljšo motoriko

Oglasno sporočilo, 07.09.2022 09:55:00

Skiro je zelo priljubljen med otroci, mladostniki in tudi starejšimi. Uporaba skiroja prinaša veliko koristi za zdravje. Poglejmo kakšne so prednosti uporabe skiroja med otroci.

Delite na:
Na skiro za boljšo motoriko

Razvoj grobe in fine motorike

Pri vsakodnevnem gibanju oz. grobi motoriki uporabljajo otroci mišice nog, ramen, stopal, celotnega telesa. Pomembno je, da te mišice nenehno krepijo, saj jim to omogoča, da so samozavestnejši pri različnih aktivnostih, ki od njih zahtevajo fizični napor. Vožnja na skiroju od otrok zahteva, da stojijo vzravnano in ohranjajo ravnotežje na eni nogi, medtem, ko z drugo brcajo. Roke so na krmilu, z očmi otroci spremljajo čemu se približujejo. Otroci tako uravnavajo motorične sposobnosti, v mislih pa načrtujejo hitrejšo ali počasnejšo vožnjo.

Če otroci uporabljajo RollJet je pomembno, da ob prihodu na cilj skiro pravilno zložijo, odpnejo torbo, ga pospravijo, s čimer razvijajo fino motoriko.

Motivacija

Gibanje v naravi je za otroke zelo pomembno. Z uporabo skiroja otroci izboljšujejo svoje kompetence koordinacije in so bolj pozorni na dogajanje okrog njih. Bolj so naklonjeni raziskovanju, postanejo ustvarjalnejši in dobijo veselje do učenja novih stvari.

Odgovornost

Skiro predstavlja tudi odgovornost. To je odličen način, da otroku privzgojite dodatno merico odgovornosti. Poleg zabavnih aktivnosti je občasno treba skiro očistiti, z njim je treba ravnati odgovorno, da se ne pokvari.

Z uporabo šolske torbe in skiroja RollJet lahko otroka dodatno spodbujate k odgovornemu ravnanju z njegovimi šolskimi potrebščinami. Z RollJetom namreč pot v šolo postane zabavna in ne obremenjujoča. In če je otroku nekaj zabavno, ga tudi lažje motivirate da pripravi sam. Šolske torbe RollJet so prostorne in lahke. S prevažanjem torbe na skiroju dobijo otroci dodatno motivacijo za odgovorno ravnanje s svojimi stvarmi.

Vključenost v promet

Z uporabo skiroja otrokom lažje privzgojimo pravila cestno prometnih predpisov. Naučimo jih, da bolj proaktivno spremljajo dogajanje v prometu in se zavedajo kako pomembno je skrbeti za svojo varnost in varnost drugih udeležencev.

Socialni stiki

Otroci vse več časa preživijo pred televizijo, telefonom, tablico. Skiro je lahko motivacija, da skrajšate čas, ki ga otroci preživijo pred pametnimi napravami in jih spodbujate, da več časa preživijo zunaj. Skiro lahko daje možnost, da otroci okrepijo socialne stike, postanejo bolj samozavestni in družabni. Več časa bodo preživeli v družbi drugih otrok, bolj bodo vzpostavljali in ohranjali prijateljstva, se naučili komunicirati in postali bolj prilagodljivi.

Privzgojena telesna vadba

Vzdrževanje dobre telesne kondicije je pogosto povezana z navadami. S tem, ko omogočite otroku, da se v šolo odpravi s skirojem se telo navadi na telesno aktivnost zgodaj zjutraj. Ta navada jim lahko bistveno izboljša življenje in vzdrževanje dobre telesne kondicije na dolgi rok.

Sprejemanje odločitev

Vključenost v promet zahteva od otroka zmožnost kritičnega razmišljanja. Otrok mora sprejemati hitre odločitve, kot je upočasnitev, ustavljanje, obračanje. Nauči se prepoznavati ovire in se odločiti, kako se izogniti oviram, kakšno silo uporabiti pri obračanju, da ne pade, katero pot izbrati mimo ovire…

RollJet za zabavo, vzgojo, gibanje in za manjše obremenitve otrok

Gibanje je izjemno pomembno in že sama pot v šolo je lahko s torbo na skiroju RollJet prava dogodivščina. Preberite več.