Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Na dan potresa na Hrvaškem opazili NLP

kl, 05.01.2021 11:53:16

Sta pojava povezana?

Delite na:
Na dan potresa na Hrvaškem opazili NLP
Neznani leteči predmet nad Havaji Twitter
Več prič, ki je nenavaden moder neznani leteči predmet opazovalo na Havajih, je sporočilo, da je leteči predmet strmoglavil v ocean.
Neznani leteči predmet so opazili prav na dan, ko je Hrvaško stresel močan potres v Petrinji in okolici.
Ena od prič je leteči predmet opisala kot "tih" in "večji kot telefonski drog". "Pogledala sem navzgor in rekla 'o, sh***'," je ženska z imenom Moriah povedala za lokalni časopis. "Potem sem poklicala moža in njegove prijatelje, ki so bili medtem v garaži. Rekla sem jim: 'Ali tudi vi vidite to, kar vidim?' in so rekli, da vidijo ... Ne vem, kaj je to bilo, se je pa premikalo zelo hitro," je povedala Moriah.
Poklicali so tudi policij0 in ko je ta prispela, so vsi opazili še en, tokrat bel in manjši nezani leteči predmet, ki je prihajal iz iste smeri kot prvi.
Drugi očividci, ki so prav tako poklicali policijo, so poročali, da je modri predmet strmoglavil v ocean. Zaradi tega je policija o dogodku obvestila tudi ameriško zvezno upravo za letenje, FAA, ki pa je sporočila samo, da niso prejeli nobenih sporočil o "strmoglavljenih ali pogrešanih letalih na tem območju".
Posnetki neznanega letečega predmeta s Havajev pa že krožijo internetu.
Povezava s potresom na Hrvaškem?
Čeprav dogodka nista neposredno časovno in krajevno povezana, pa je skoraj sočasen pojav obeh zanimiv zato, ker poročila o nenavadnih pojavih na nebu pred potresom ali v času potresa, niso tako redka.
Tako so o "lučeh na nebu" poročali leta 2008 ob velikem potresu v kitajskem Sečuanu (v filmčku spodaj), leta 2010 v Čilu in leta 2017 v Mehiki.
Čeprav pojav še ni raziskan, pa nekateri znanstveniki menijo, da te pojave povzročajo elektromagnetni pojavi v zemljini skorji, ki v ozračje sprostijo ionizirane pline.
Oba pojava tudi nista podobna, tako da zelo verjetno povezavo med obema lahko izključimo. Ljudje namreč radi povezujemo naključne dogodke, ki se zgodijo ob istem času, čeprav ti medsebojno nimajo nobene povezave.
Tako so na primer nekoč pojav kometov povezovali z napovedjo slabih dogodkov - vojn, lakote, kuge ... Gre za psihološki proces, kajti ljudje potrebujemo nekakšno razlago za stvari, ki jih ne razumemo, hkrati pa iščemo vzorce, ki bi nam to razlago potrdili.