Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Sofija - kanibalka, razparaška babica ...

kš, 16.05.2022 15:30:32

Kanibalka, znana kot »razparaška babica«, ki je otrokom dajala jedi iz človeškega mesa, je na morilskem pohodu med letoma 2005 in 2019 pokončala tri ljudi.

POSLUŠAJ ČLANEK V CELOTI! - Sofija - kanibalka, razparaška babica ...

Srhljivo zgodbo o hudobni babici lahko v celoti tudi poslušate!

Delite na:
Sofija - kanibalka, razparaška babica ...
Sofia Zhukova PROFIMEDIA

Sofija Žukova je bila obtožena umora sedemletne sosede, 54-letnega hišnika in 83-letne prijateljice. A ni le morila: obtožena je bila tudi kanibalizma, potem ko so ruski policisti v njenem hladilniku našli človeške organe, lokalnim otrokom pa je ponujala jedi iz človeškega mesa.

sofia-zhukova
Sofia Zhukova
PROFIMEDIA

»Rešil« jo je covid-19

Žukova je bila najstarejša ruska serijska morilka, ki je postala znana kot »razparaška babica«. Aretirali so jo februarja leta 2019. Sprva je vsakršno vpletenost v brutalne umore zanikala, na koncu pa le priznala, da je bila ona tista, ki je sejala smrt. Po šokantnem priznanju je na sodišču še prikazala, kako je s sekiro razkosala eno od svojih žrtev. Žukova je po okužbi s covidom-19 za zapahi umrla lani – pet mesecev pred začetkom sojenja.

Začelo se je po moževi smrti

Žukova se je rodila leta 1939. Njena starša sta bila revna, brati ni znala. Pozneje se je poročila in se ustalila v vasi Berezovka, kjer je rodila dva sinova. Drastično naj bi se spremenila po moževi smrti – nekateri celo menijo, da je bila njegova smrt katalizator za njena izkrivljena dejanja. Postala naj bi agresivna in se prepirala s sosedi.

sofia-zhukova
Sofia Zhukova
PROFIMEDIA

Tri žrtve

Leta 2005 je bila najdena odrobljena glava sedemletne Anastazije Aleksenko. Babica se je znašla na seznamu osumljencev, saj je deklica tik pred izginotjem pozvonila pri njej. Anastazija naj bi jo vznejevoljila s hrupom – ko se ji je pritožila, pa naj bi vanjo zalučala sladoled. Preiskovalci domnevajo, da jo je tri tedne zadrževala proti njeni volji, v tem času pa naj bi iz mesnice, kjer je bila zaposlena, celo poklicala njeno mamo in ji povedala, da je njena hčerka še živa. Resnica je na plan prišla šele 14 let pozneje, ko so dekličino DNK odkrili v kopalnici Žukove.

Naslednji je na vrsti bil hišnik, ki naj bi k njej prišel na čaj; ko naj bi jo poskušal posiliti, naj bi ga pokončala. Preiskovalci so notranje organe ukrajinskega migranta Vasilija Šljaktiča – bil je tudi njen podnajemnik – leta 2019 našli v njenem hladilniku. Razkosala ga je s sekiro, je priznala. Dele trupla so naokrog raznosili psi.

Bolna kulinarika

Žukova naj bi iz človeškega mesa pripravljala jedi in jih ponujala sosedom, a preiskovalci tega niso potrdili. Vsaj uradno ne, saj je ena od sosed dejala, da naj bi to izvedela ravno od preiskovalcev.

Žukovi pripisujejo še en umor, in sicer 83-letne Nine Babenko, ki se je k njej kot podnajemnica vselila aprila leta 2013. Po izginotju so preiskovalci v stanovanju Žukove odkrili Babenkin potni list.

Kakšna usoda jo je doletela, do tega dne ostaja skrivnost. Če jo je poznala Žukova, jo je odnesla s seboj v grob.