favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Micka Jaggerja doletela posebna vloga

A. M. / STA, 24.02.2021 14:15:54

Priznana londonska dvorana Royal Albert Hall letos obeležuje 150. obletnico. Ob priložnosti je nastal kratek, 90-sekundni film, sestavljen iz izsekov ikoničnih koncertov v dvorani, pa tudi drugih prelomnih dogodkov, ki so se v njej zgodili.

Delite na:
Micka Jaggerja doletela posebna vloga
Mick Jagger posodil glas za video ob 150. obletnici Royal Albert Hall. Reuters

Dvorano The Royal Albert Hall, ki se nahaja v središču Londona, je leta 1871 odprla kraljica Viktorja z namenom, da bo gostila koncerte, uprizoritve ter razne prireditve.

Ob letošnji 150-letnici dvorane so tamkaj zaposleni iz arhivskega materiala, ki sicer zajema obdobje od leta 1933 do danes, ustvarili kratek video, v katerega so poleg izsekov znamenitih koncertov vtkali tudi zgodovinsko prelomne dogodke, kakršen je bil denimo govor Alberta Einsteina proti nacistom leta 1933.

Frontman skupine The Rolling Stones Mick Jagger v videu prebira pesem For Friends Only Wystana Hugha Audena.

Mick Jagger, ki v videu prebira pesem For Friends Only, je dejal, da ima na dvorano Royal Albert Hall prekrasne spomine. V njej so The Rolling Stones namreč v 60-ih letih minulega stoletja večkrat nastopali, po spominih pevca pa je bilo dvakrat precej divje, saj so oboževalci vdrli na oder, a se je vse skupaj dobro končalo in so se na koncu izvrstno zabavali. Film je režiral Tom Harper, za glasbo je poskrbel Steven Price.

Tudi Royal Albert Hall zaradi ukrepov v času pandemije ostaja zaprta, doslej pa so morali v njej odpovedati že več kot 330 dogodkov. Po navedbah dpa bo dvorana zaprta tudi na 150. obletnico, ki bo 29. marca, zato bodo praznovanje podaljšali v leto 2022.