benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Michiganski trikotnik - manjša, a nič manj nevarna inačica Bermudskega trikotnika

kl, 27.09.2021 19:00:50

Skoraj ni človeka, ki še ne bi slišal za Bermudski trikotnik. Za podobno območje, kjer nepojasnjeno izginjajo ljudje, ladje in celo letala, pa velja tudi "trikotnk" na jezeru Michigan v severni Ameriki.

Delite na:
Michiganski trikotnik - manjša, a nič manj nevarna inačica Bermudskega trikotnika
Michiganski trikotnik je območje z nenavadnimi dogodki yourneyranger/pixabay

Čeprav je relativno neznan na globalnem nivoju, je Michiganski trikotnik prav tako kot Bermudski, območje kjer že od nekdaj poročajo o skrivnostnih nesrečah, dogodkih in izginjanju ljudi in plovil, pa tudi o prikazovanjih neznanih letečih predmetov ali luči in svetlobe tako v zraku kot v vodi.

Jezero Michigan je po površini tretje največje jezero od petih Velikih severnoameriških jezer, njegova površina pa meri slabo polovico površine Jadranskega morja. Ob jezeru, ki obliva obale štirih amerških zveznih držav - Illinoisa, Michigana, Indidane in Winsconsina, leži eno od najbolj znanih ameriških velemest, Chicago.

Michigan.jpg
Jezero Michigan
Wikipedia

IZGINJAJOČE LADJE IN LJUDJE, LADJA KI JE "TRČILA SAMA S SABO" ...

Jezero je pomembno tako zaradi prometa, kot turizma in po njem so urejene plovne poti. Prvo zabeleženo nepojasnjeno izginotje se je na jezeru zgodilo 1891, ko je izginila tovorna jadrnica, ki je preko jezera prevažala les. Jadrnica Thomas Hume je izginila preko noči, ne da bi za njo ali katerim od sedmih članov posadke našli kakšno sled.

Izginotja so se dogajala tudi v 20. stoletju, eno najbolj znanih pa je bilo izginotje posadke ladje Rosa Bell leta 1921, ki so jo našli prevrnjeno sredi jezera. Čeprav je bilo videti, kot da bi ladja bila poškodovana zaradi trčenja z drugim plovilom, pa niso našli nobenih drugih razbitin, prav tako pa ni nihče prijavil škode na kakšnem drugem plovilu.

Leta 1937 je iz ladje O.M. McFarland neznano kako izginil njen kapitan. George Donner je plul preko območja trikotnika, ko je kapitan sporočil posadki, da gre počivat in ji naročil, naj ga zbudijo pred prihodom v pristanišče. Ko so člani posadke to storili, se jim ob trkanju na vrata nihče ni javil. Ugotovili so tudi, da so vrata zaklenjena od znotraj. Ker se kapitan na večkratne poskuse, da bi ga priklicali, ni javil, so vdrli v kabino in ugotovili, da je prazna. O kapitanu ni bilo ne duha ne sluha. Kako in kam je izginil, je ostalo nepojasnjeno do današnjih dni.

Michiganski trikotnik yourneyranger.jpg
Michiganski trikotnik
yourneyranger.com

LED, KI PADA Z JASNEGA NEBA

Že pred prvim zabeleženim izginotjem pa so mornarji ladje, ki je po jezeru plula leta 1883 poročali o res nenavadnem dogodku, ko so z neba brez oblakov v jezero padali veliki kosi ledu. Ti naj bi padali z neba s takšno silovitostjo, da so poškodovali les na ladji, padanje pa naj bi trajalo skoraj eno uro. Mornarji so tudi poročali, da ni šlo za točo ali velike točne gmote, pač pa za precej večje kose ledu.

IZGINJAJO TUDI LETALA

Izginotje pa ni bilo omejeno samo na plovila. Leta 1950 je med preletom jezera izginilo letalo s 55 imi potniki in tremi člani posadke, ki je letelo iz New Yorka proti Minneapolisu. Preden je letalo, ki je letelo preko jezera, izginilo iz radarskih zaslonov, je pilot zaprosil za znižanje višine poleta zaradi nepričakovanih močnih turbulenc. Letalo nikolo ni prispelo na cilj, prav tako nikoli niso našli njegove razbitine, le nekaj delov trupel, za katere so domnevali, da pripadajo potnikom. Razlog za izginotje ostaja nepojasnjen.

michgan intermedia ge.jpg
Starodavne strukture, ki so jih našli na dnu jezera
intermedia.ge

ČASOVNI PORTAL STARODAVNE CIVILIZACIJE?

Niso pa iz jezera Michigan poročali samo o izginotjih, pač pa tudi o množici nenavadnih pojavov, ki so jih opazili potniki ali posadke ladij, ki so plule na območju "trikotnika" ki se razteza med mesti Manitowoc, Ludington in Benton Harbor. Ljudje poročajo o lučeh, ki se pojavljajo na nebu, neznanih letečih predmetih in celo o tem, da "čas tam teče drugače". Tako nekateri menijo, da je območje nenakšen časovni portal.

Leta 2007 so potapljači na jezerskem dnu na območju trikotnika našli nedvomno umetno oblikovane velike kamne, postavljene v obliko, ki spominja na slavni britanski Stonehenge. Njihovo starost so ocenili na najmanj 10.000 let, na enem od njih pa so odkrili upodobitev, za katero menijo, da predstavlja mastodonta, pradavnega in izumrlega sorodnika sodobnih slonov, ki je v severni Ameriki izumrl pred najmanj 12.000 leti. Kdo je te kamne postavil in zakaj, ostaja neodgovorjeno vprašanje.

Skozi leta so se zgodbe o nepojasnjenih dogodkih množile in legendo o Michiganskem trikotniku še krepile. In čeprav so mnogi preživeli prelet ali plovbo preko Michiganskega trikotnika, se mnogi kapitani in piloti območju raje izogibajo ali pa iščejo najkrajše poti skozi njega.

Chicago Pixabay.jpg
Chicago leži ob jezeru Michigan
Pixabay