Matjaž Javšnik Dobra karma

Po šestih letih dokončno slovo Matjaža ...

1_tanja zajc zupan mož bogdan Svet24.si

Je 11 let starejši od mene, a je ravno ...

ziga turk pl1 Reporter.si

Žiga Turk: Levica je uničila vlado, zdaj bo še ...

revščina Svet24.si

Država, jih slišiš? Oni so bili in ostajajo ...

protest, šole Necenzurirano

Bi radi v šolo? Pridite na sodišče. #kolumna

Chiara Ferragni Odkrito.si

»Žena, zrihtaj mi zmago!«

Dejan Krajnc Njena.si

Dejan Krajnc ima dvojnika v prikupni mini izvedbi

So Simpsoni napovedali tudi Kamalo Harris?

kl, 22.01.2021 11:05:41

Animirani "orakelj" je spet spregovoril.

Delite na:
So Simpsoni napovedali tudi Kamalo Harris?
Kamala Harris in Lisa Simpson splet

Lista "prerokb", ki jih je napovedala priljubljena animirana Foxova nadaljevanka, se je podaljšala za še eno.

Ljubitelji Simpsonov, ki zabavajo že več kot tri desetletja, so na dan potegnili epizodo iz leta 2000, z naslovom "Bart v prihodnosti", kjer je Lisa Simpson postala prva predsednica ZDA. In v epizodi je Lisa oblečena v skoraj identična oblačila, kot jih je na inavguraciji Joea Bidena nosila Kamala Harris, ki je na ceremoniji tudi prisegla kot podpredsednica Združenih držav. In ne samo oblačila - zadeli so tudi njene modne dodatke, biserno ogrlico in uhane.

lisa-simpsons-kamala-01.jpg
Lisa Simpson kot predsednica ZDA
splet

Sicer Simpsonovi niso zadeli položaja - lahko bi rekli, da so ga zgrešili "za las", vendar je podobnost tolikšna, da so nekateri spletni komentatorji ugibali, če ni bila morda ameriška podpredsednica tista, ki je idejo dobila pri Simpsonih.

Seveda bi "prerokba" lahko bila zgolj naključje, čeprav so Simpsoni predvideli že kar nekaj stvari. Ena od najbolj znanih je zagotovo Trumpovo predsedovanje Ameriki. In v epizodi, kjer je Lisa predsednica, ta namreč izreče stavek: "Od predsednika Trumpa smo podedovali kar precejšnjo proračunsko krizo."

Avtor Simpsonovih, Matt Groening je o tem povedal: "Že leta 2000 smo napovedali, da naj bi bil Trump predsednik, vendar smo to storili, ker bolj absurdnega imena tisti trenutek nismo našli. In kasneje se je izkazalo, da je to res. To je že več kot satira."

"Prerokbe Simpsonovih", ki so postali skoraj nekakšni "Nostradamusi 21. stoletja" so številne. Tako so poleg Trumpa in Harrisove napovedali tudi pandemijo koronavirusa, napad na Kapitol, teroristične napade 11. septembra 2001 in še mnoge druge stvari.