bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Koga briga Barbariga?!

V.P., 30.04.2024 19:29:24

Barbariga - ne samo čista voda - tudi kup smeti in goljufije ... Imamo dokaze!

Delite na:
Koga briga Barbariga?!
Tudi Brad Pitt je obupal ... V.P.

Kristalno čista voda, plaže prijazne mladim družinam in hišnim ljubljenčkom ter nadvse prijetna istrska klima čez celo leto - da, Barbariga je biser, ki so ga cenili že v antičnem obdobju (pod imenom "Cissa" oz. kasneje "Punta Cissa" ) tudi zaradi rodovitnih oljčnih nasadov, ki se še danes razprostirajo tik ob morju.

barbariga-danes
Barbariga danes
V.P.

Pred razpadom skupne države, je na tem mestu zraslo simpatično naselje, namenjeno predvsem za sindikalne dopuste, večinoma slovenskih podjetij ter za "vikendaše", ki niso hoteli zapraviti 10 ur na hrvaški magistrali, da pridejo do čistega morja.

barbariga-danes
Barbariga danes
V.P.

Čeprav, bi se zdelo, da gredo stvari v splošnem samo na boljše, glede na to, da je v zadnjih petih letih Barbariga doživela (in še doživlja) pravi "gradbinski preporod", pa na žalost naključni obiskovalec ne bi dobil takšnega občutka - ravno nasprotno; poleg vsesplošne zmede, prevar in goljufanj s parkirišči, ki se vlečejo že več kot desetletje, so se sedaj lokalne oblasti občine Vodnjan, skupaj s podjetjem Contrada, očitno odločile, da se lastniki zadušijo v lastnih smeteh.

barbariga-danes
Barbariga danes
V.P.

Kako bi si sicer razložili spodnje fotografije, posnete na predvečer praznika dela? Položnice za odvoz smeti prihajajo vsak mesec do vseh lastnikov, vendar se jih veliko upravičeno sprašuje kakšno storitev točno plačujejo.

Marsikdo je že opazil, da so se na določenih mestih zaredile podgane, ki jim tudi potepuški mački očitno niso kos. Je to res še turistična destinacija, ki jo je vredno obiskati?

barbariga-danes
Barbariga danes
V.P.

Pred desetletjem so domačini v naselju prepoznali v slavnega Hollywoodskega igralca Brada Pitta, ko se je družil s slavnim umetnikom Rade Šerbedžijo, ki deluje tudi v Istri; prvi, naj bi bil celo interesent za določene investicije prav v tem naselju.

Mislite, da bi bil po videnem še interesent?