900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kamen iz Roswella: Izgubljeni zemljevid Nezemljanov?

kl, 22.07.2021 08:00:00

Skrivnostni predmet, najden blizu razvpitega Roswella ima nenavadne lastnosti. Mnogi verjamejo, da gre za predmet, ki so ga je na Zemlji pustili obiskovalci iz Vesolja.

Delite na:
Kamen iz Roswella: Izgubljeni zemljevid Nezemljanov?
Kamen iz Roswella mysteriesunsolved

4. septembra 2004 je Robert Ridge iz Roswella v ameriški zvezni državi Novi Mehiki odšel na lov. Med iskanjem plena je prišel v bližino kraja, kjer naj bi leta 1947 strmoglavila nezemeljska vesoljska ladja s posadko. Dogodek je postal znan kot "incident v Roswellu" in je še danes vir številnih špekulacij in ugibanj.

Pozornost Roberta Ridgea je pritegnil predmet, ki je štrlel iz zemlje. Bil je nekakšen kamen, čokoladne barve, na površini katerega je bil nenavaden vzorec. Ko je kamen pobral in podrobneje preučil vzorec, ga je ta močno spomnil na krajca lune, ki se stikata na robovih. Videti je bilo tudi, da je vzorec bil narejen z veliko natančnostjo in očitno z visoko razvito tehnologijo.

Robert je zaradi kraja, kjer je našel kamen, takoj pomislil, da bi lahko kamen bil povezan z Nezemljani. Zato je kamen pokazal dvema preučevalcema neznanih letečih predmetov, ki sta poskušala ugotoviti, kaj to je. Najprej sta pomislila, da je kamen v resnici spominek, ki je morda padel iz kakšne stojnice, ki je bila del  festivala, ki ga vsake toliko priredijo v Roswellu. Ko sta spraševala izdelovalce spominkov, ki se udeležujejo festivalov v Roswellu, nista našla nikogar, ki bi ta kamen izdelal. Izdelovalci okrasnih predmetov iz kamnov, ki sta jim kamen iz Roswella pokazala, pa niso znali pojasniti, s kakšno tehiko je vzorec na njem izdelan.

robert.jpg
Robert Ridge s kamnom iz Roswella
ufonut.com

Ker sama nista mogla narediti nekaterih testov, sta za pomoč prosila dr. Billa Dolemana, arheologa iz Univerze v Novi Mehiki. 

Nadaljnje preučevanje kamna je razkrilo, da ima tudi nenavadne magnetne lastnosti zaradi prisotnosti magnetita. Kamen se v bližini magneta začne vrteti, vendar na zelo nenavaden način. Če magnet približajo njegovemu debelejšemu koncu, se vrti v smeri, nasprotni smeri urinih kazalcev, če pa ga približajo enemu od "polmesecev" in krogu v sredini, pa se smer vrtenja zamenja. Prav tako se zdi, da od časa do časa odda šibek električni tok, ki so ga izmerili z občutljivim instrumentom.

Zanimivo je tudi, da vzorec na kamnu močno spominja na vzorec žitnih krogov, ki so ga odkrili leta 1996 v Liddingtonu v Veliki Britaniji. Videti je, kot da sta vzorca na kamnu in tisti v žitnih krogih nekakšna trodimenzionalna negativa. Deli, ki so na kamnu vdolbeni, so v žitnih krogih izbočeni, in obratno.

Žitni krogi v Veliki Britaniji leta 1996 mysteriesunsolved.JPG
Žitni krogi iz Liddingtona, leta 1996
mysteriesunsolved

Vse navedeno in dejstvo, da je skrivnostni predmet bil najden v neposredni bližini domnevnega padca vesoljske ladje, sproža mnoga vprašanja, kaj predmet je.

Nekateri menijo, da je samo delo človeških rok in da gre za goljufijo. Drugi pa so pripričani, da je predment povezan z dogodkom v Roswellu in da kamen morda pripada Nezemljanom, ki naj bi strmoglavili na tem mestu. Ena od variant pa pravi, da so prav zaradi tega kamna, Vesoljci tudi prišli na Zemljo, vendar se je njihova misija takrat izjalovila.

Nekateri menijo, da je ujemanje vzorca na kamnu in v žitnem krogu (ki naj bi prav tako bil delo Nezemljanov) v resniciKami sporočilo nezemeljske civilizacije, ki govori o obstoju vzporednih vesolij in vsebuje ključ do portalov ali črvin, ki vodijo do njih in ki jih moramo še odkriti.

Kamen sicer še vedno ima v lasti najditelj, vendar ga skrbno varuje v sefu. Meni pa, da kamen skriva še več skrivnosti, ki jih bomo nekega dne morda uspeli razvozljati.