Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Izgubila ogromno in končala v prikolici

kš, 08.02.2023 14:30:27

Sedaj si lahko njeno zgodbo ogledamo v dokumentarnem filmu na Netflixu.

Delite na:
Izgubila ogromno in končala v prikolici
Ko je morala med snemanjem poljubiti kolega, je njen mož popolnoma razbil njeno prikolico. Profimedia

Od Playboya do Baywatcha, prek kupa škandalov, ki pa ji, vsaj glede financ, nikakor niso pomagali. V svoji karieri je imela Pamela Anderson veliko priložnosti za fenomenalne zaslužke. Zaradi finančnih napak, propadlih zakonov in zloglasnega škandala, povezanega z eksplicitnimi posnetki, so se njeni bančni računi neizprosno praznili.

Njena pot

Igralka se je rodila staršem iz delavskega razreda v Britanski Kolumbiji, kjer je njen oče Barry delal kot serviser peči, mama Carol pa se je preživljala s strežbo. Družina se je kmalu preselila v Vancouver, kjer se je mala Pamela med obiskovanjem srednje šole začela ukvarjati z gimnastiko in akrobatiko. V srednji šoli je bila tudi članica odbojkarske ekipe in prav ljubezen do športa ji je prinesla nepričakovan planetarni uspeh.

Legendarna Obalna straža
Legendarna Obalna straža
Profimedia

Velika ljubiteljica športa

Po diplomi leta 1985 je delala kot inštruktorica fitnesa v Vancouvru. Za športnico, kot je bila sama, ni presenetljivo, da je pogosto obiskovala športne dogodke - med drugim tudi nogometno tekmo British Columbia Lions leta 1989, ki ji je za vedno spremenila življenje. Lepotička je tako vneto navijala, da se je kamera usmerila nanjo in kar naenkrat se je pojavila na ogromnem ekranu ob igrišču. Ljudje so ostali odprtih ust. To je bil sicer le kratek trenutek slave, ki se je spremenil v življenjsko priložnost. Pamela je namreč na sebi imela majico, na kateri je bil logotip zelo znanega piva Labatt's. Podjetje je lepotičko opazilo in ponudili so ji reklami spot. Pamela je sprejela in tu se je začela njena pot.

Od piva do Playboya

Seveda je bila pot od reklamnega spota, ki se je redno vrtel na vseh televizijah, do naslovnice revije Playboy precej kratka. Februarja 1990 je lepotička postala Playmate meseca, nato pa sklenila redno sodelovanje s Playboyem. Še danes velja za rekorderko po številu naslovnic priljubljene revije.

Pamela Anderson je končno srečna in umirjena ...
Pamela Anderson je končno srečna in umirjena ...
Profimedia

Želela si je igralske kariere

Leta 1991 se je pojavila v prvih dveh sezonah komične serije ABC Home Improvement, kjer je igrala Lizo. Naslednje leto je dobila glavno vlogo C. J. Parker v ikonični televizijski seriji devetdesetih let Obalna straža (Baywatch), v kateri je igrala pet sezon med letoma 1992 in 1997. Sledilo je sodelovanje v najbolj gledanih televizijskih serijah devetdesetih.

A medtem ko je njena poklicna kariera tekla gladko, je v zasebnem življenju večkrat doživela udarce - pa naj gre za ločitev od Tommyja Leeja ali večmilijonsko tožbo zaradi njunega zloglasnega seksualnega posnetka. To se je na koncu odrazilo tudi v njenem neto premoženju, ki dejansko ni tako visoko, kot bi lahko pričakovali.

Koliko je Pamela Anderson zaslužila z Obalno stražo?

Pamela Anderson je igrala vlogo Casey Jean »C. J.« Parker v seriji Obalna straža pet let, od leta 1992 do 1997, in je tako ena najdlje delujočih in najbolj priljubljenih igralk v tej seriji. Iz serije je izstopila, ko je bila noseča z drugim sinom Dylanom Leejem, ki se je rodil leta 1997. Njen prvi sin Brandon Lee se je rodil leto prej. Po odhodu iz serije je ponovila vlogo C. J. v filmu Baywatch iz leta 2003: V filmu Obalna straža: havajska poroka. Prav tako je nastopila kot kapitanka Casey Jean Parker, C. J. mama, v remaku filma iz leta 2017.

Andersonova ima še danes lepe spomine na čas, ki ga je preživela v seriji Baywatch. »To je bila najboljša služba na svetu,« je dejala leta 2018. »Vesela sem, da jo še vedno predvajajo po vsem svetu. Ta lik sem jaz. Počutim se, kot da sem zaradi Obalne straže prišla do tega, kar sem zdaj. Vmes je vse v megli.« Kljub temu igralka ne obžaluje, da je zapustila serijo. »Imela sem Brandona, ki je bil pomembnejši,« je dejala o svojem najstarejšem sinu. »In bila sem noseča z Dylanom. Bila sem poročena in imela sem otroke. Morala sem si vzeti odmor.«

pamela-anderson
Pamela Anderson
Profimedia

Zelo visoki zaslužki

Po podatkih Celebrity Net Worth je Andersonova na vrhuncu serije zaslužila 300.000 dolarjev na epizodo, kar na sezono znaša približno 6,6 milijona dolarjev. Skupno je po petih sezonah z Obalno stražo zaslužila več kot 30 milijonov dolarjev.

Vlogo v Obalni straži je vztrajno zavračala

 V dokumentarnem filmu Pamela, ljubezenska zgodba iz leta 2023 sta vodji kastinga za Obalno stražo, Susan Glicksman in Fern Orenstein, razkrili, da jima je Pamela kar enajstkrat odpovedala sodelovanje, ko sta ji ponudili vlogo C. J. »Vedno sta me skušali spraviti na avdicijo v Marina Del Rey, kar je zvenelo zelo eksotično in oddaljeno,« je dejala blondinka. »Rekla sem: 'To se sliši zelo daleč, ne morem iti.' Preprosto sem to ignorirala.« Naposled je le šla na avdicijo in več kot navdušila.

Problematični mož

Andersonova je v dokumentarcu povedala, da ji je mož Tommy Lee, sicer bobnar skupine Motley Crue, oteževal snemanje. »Tommy je bil vedno tam. Bilo je preveč. Če je ekipa videla, da se je pojavil na snemanju, so spremenili sceno.« Pamela je še dodala: »Ko je Tommy zvedel, da bom morala v nekem prizoru poljubiti soigralca Davida Chokachija, je dobesedno znorel. Uničil mi je celo prikolico, s pestjo prebil omaro.«

Pamela Anderson v enem od svojih filmov, v katerih je bilo velikokrat v ospredju prav njeno oprsje.
Pamela Anderson v enem od svojih filmov, v katerih je bilo velikokrat v ospredju prav njeno oprsje.
Profimedia

Toliko denarja ima danes …

Po podatkih Celebrity Net Worth je neto vrednost Pamele Anderson leta 2023 znašala 20 milijonov dolarjev. Ta številka je posledica visokih honorarjev serij, kot sta Baywatch in Home Improvement, poleg tega pa je veliko zaslužila tudi z revijo Playboy. Čeprav je danes neto premoženje Pamele Anderson kar visoko, pa ni bilo vedno tako. Na vrhuncu kariere je bila velikokrat brez denarja.

Poroka s Tommyjem in maščevanje gradbenikov

Največje težave je imela, ko se je leta 1995 poročila z bobnarjem skupine Mötley Crüe Tommyjem Leejem. Slavna zakonca sta se poročila, ko sta se poznala le štiri dni, in kot je bilo pričakovati, je njuna prenagljena poroka povzročila številne težave. Po vrnitvi z medenih tednov v Mehiki se je igralka preselila v Leejevo hišo v Malibuju, ki jo je takrat prenavljal. Mladoporočenca sta bila nezadovoljna z opravljenim delom na nepremičnini in sta takoj odpustila več gradbenikov, in to brez plačila. Par seveda ni vedel, da bo to pomenilo začetek konca njunega zakona.

Pamela Anderson je na epizodo Obalne straže zaslužila 300.000 dolarjev.
Pamela Anderson je na epizodo Obalne straže zaslužila 300.000 dolarjev.
Profimedia

Odpuščeni delavec je se maščeval

Rand Gauthier, eden od odpuščenih delavcev, je naredil dvojnik njunega posnetka seksa na medenih tednih in uničil izvirnik z namenom, da bi prodal kopije vročega posnetka. Ko sta Pamela in Tommy to izvedela, sta vložila kar 10 milijonov dolarjev vredno tožbo proti vsem, za katere sta sumila, da bi lahko imeli kopijo posnetka. Leta 1997 je sodišče Gauthierju izreklo sodno prepoved ustvarjanja ali distribucije kopij posnetka. Vendar je bilo prepozno; nekdanji električar je s kaseto že zaslužil vrtoglavih 77 milijonov dolarjev. Zakonca sta bila prisiljena skleniti zaupno poravnavo s podjetjem za distribucijo videoposnetkov Internet Entertainment Group, ki je kaseto dalo na voljo naročnikom po fiksni ceni na svoji spletni strani.

Pamela Anderson je od nekdaj imela rada rockerje, tu s pevcem skupine Poison, Bratom Michaelsom.
Pamela Anderson je od nekdaj imela rada rockerje, tu s pevcem skupine Poison, Bratom Michaelsom.
Profimedia

Uničilo ju je … 

»Bilo je smešno. To je bil popoln vdor v našo zasebnost. To je nekaj svetega, veste,« je Pamela povedala o njunem spolnem posnetku, ki je ušel v javnost, v oddaji 20/20 tell-all. »To, da nisva mogla storiti ničesar ... je v najino razmerje vneslo toliko frustracij in stresa. Preprosto naju je uničevalo.« Leta 1998 je bilo njunega zakona dokončno konec. Zadnja kaplja čez rob je bil hud spor med Pamelo in Tommyjem, pri katerem je slednji dvignil roko nad ženo … zaradi nasilja v družini je preživel šest mesecev v zaporu. Poti nazaj ni bilo več.  

Pamela in Tommy - usodna ljubezen dveh ikon
Pamela in Tommy - usodna ljubezen dveh ikon
Profimedia

Plaz finančnih težav - življenje v prikolici

V naslednjih letih se je igralka še naprej spopadala s hudimi finančnimi težavami in si nakopičila več milijonov premoženjskih dolgov in neplačanih davkov. Njen finančni položaj je postal tako težak, da je igralka na koncu prodala svoj dom in se preselila v prikolico ter tam živela več let. »Zgodili so se dogodki, na katere nisem mogla vplivati in ki so povzročili to začasno, a nadvse neprijetno situacijo,« je leta 2010 zapisala na Twitterju. »Vse moje davčne obveznosti bodo rešene v bližnji prihodnosti.« Leta 2018 se je nekako izkopala iz dolgov in prikolico, v kateri je živela, dala v prodajo za 1,75 milijona dolarjev.

Odkar je Pamela Anderson zaslovela, so o njenem življenju posneli več dokumentarnih in biografskih filmov, med drugim tudi Hulujevo serijo Pam & Tommy iz leta 2022, v kateri jo je igrala Lily James. Vir je januarja 2023 za tednik Us Weekly povedal, da je Andersonova izdala Netflixov dokumentarec Pamela, A Love Story, ker je biografski film »senzacionaliziral« njeno življenje. »Serija Hulu je imela veliko vlogo pri tem, da se je Pam odločila deliti svojo zgodbo,« je dejal informator. »Sovražila je, kako senzacionalizirana je bila zgodba, in želela je, da bi lahko svojo zgodbo povedala od začetka.«

Danes 55-letna Pamela s sinovima, ki ju je imela s Tommyjem Leejem.
Danes 55-letna Pamela s sinovoma, ki ju je imela s Tommyjem Leejem.
Profimedia

Serija, ki jo je prizadela

Serija z naslovom Pam & Tommy, ki so jo predvajali na nekaterih pretočnih ponudnikih, jo je zelo prizadela. Ni si je želela sploh ogledati, saj je že slišala dovolj. Ustvarjalce omenjene serije je označila celo za »kretene«. »Sol na rano ... Še vedno mi dolgujete javno opravičilo,« je dejala. Povedala pa je, da proti glavni igralki, Lily James, ki jo je upodobila, nima nobenih negativnih čustev: »Mislim, da je težko igrati nekoga, če ne poznaš celotne slike. Nič nimam proti Lily James. Mislim, da je čudovito dekle in da je samo opravljala svoje delo,« je poudarila v nedavnem intervjuju. 

Pamela Anderson je do uspeha prišla po čisti slučajnosti.
Pamela Anderson je do uspeha prišla po čistem naključju.
Profimedia

Zapisala svoje spomine

Spomini iz knjige Love, Pamela, ki je izšla pred kratkim, bralce popeljejo skozi njeno življenje in kariero, od otroštva na otoku Vancouver do tega, kako je postala svetlolasa seks bomba, kot jo poznamo danes, in se znašla na naslovnicah revij, filmskih platnih, v objemu rock zvezdnikov in v Playboyevem dvorcu. Knjiga, ki je opisana kot »iskrena, večplastna in nepozabna«, raziskuje tudi, kako je Pamela izgubila nadzor nad lastno zgodbo in postala predmet tabloidov in paparacev, ki so oblikovali javno mnenje o njej. 

Si lahko predstavljate, da vam Pamela Anderson pripravi domači ajvar?!
Divja lepotica, ki je zmešala glavo marsikateremu moškemu!
Profimedia