joža primožič, direktor, zdravstveni dom gornja radgona Svet24.si

Družinska ambulanta je v Gornji Radgoni samo še ...

abortion1 Svet24.si

Francozi kot prvi na svetu v ustavo vpisali ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To je zmagovalec 58-milijonskega projekta Aste ...

vila sd levstikova pl1 Reporter.si

»Ukradena« vila za štiri milijone! Razkrivamo ...

goran dragic af Ekipa24.si

Kakšna fotka z boljšo polovico: Dragić ...

Harryjeva odločitev, da zapusti kraljevo družino, je povlekla s seboj ogromno slabega Odkrito.si

Harryju ni uspelo ...

maribor domzale Ekipa24.si

Kazen dovolj motivirala Mariborčane, tako da so ...

Investicijska dela in nadomestni prevozi namesto nekaterih vlakov na odsekih proge Ljubljana – Litija – Zidani Most – Dobova

Oglasno sporočilo, 30.01.2024 09:09:28

Od 5.2.2024 do 14.3.2024 bo od 68 vlakov, ki vozijo skozi postajo Laze, 25 vlakov vozilo na relaciji Ljubljana-Litija-Ljubljana z nadomestnim avtobusnim prevozom. Od teh vlakov jih ima 13 začetno ali končno postajo v Litiji, 12 vlakov pa vozi na relaciji Ljubljana-Dobova in obratno.

Delite na:
Investicijska dela in nadomestni prevozi namesto nekaterih vlakov na odsekih proge Ljubljana – Litija – Zidani Most – Dobova

Na javni železniški infrastrukturi (JŽI) potekajo obsežna investicijska dela, ki jih izvaja država kot lastnik JŽI za boljši železniški promet. Poleg številnih drugih del na JŽI se bodo ena največjih del, ki zahtevajo nadomestne prevoze namesto nekaterih vlakov, izvajala na odsekih proge Ljubljana – Litija – Zidani Most – Dobova. V času del je naš cilj, da promet poteka varno in čim manj moteno za potnike, predvsem v času prometnih konic. V glavnih koničnih časih tako v največji meri vlaki vozijo, v ojačani sestavi kjer je to mogoče. V času nadomestnih cestnih prevozov in ovir v propustnosti proge so možne zamude, zato vse potnike opozarjamo, da pred potovanjem preverijo vozne rede in stanje v prometu.

Odsek LJUBLJANA – LITIJA (od 3. februarja do 14. marca)

  • Dela in nadomestni prevozi na progi Ljubljana – Litija zaradi obnove postaje Laze, pričetka prenove postaje Litija ter vzdrževalnih del na progi Trbovlje – Hrastnik

V okviru zapore Ljubljana – Litija se bodo izvajala obsežnejša dela na območju železniške postaja Laze, in sicer z neprekinjeno zaporo tira 3, kjer bo izvedena kompletna demontaža obstoječega tira z vgradnjo novega spodnjega in zgornjega ustroja ter navezava na nov peron. Sočasno se bodo nadaljevala dela na gradnji samega izven nivojskega dostopa (podhod, stopnišča, nadstreški).

Na železniški postaji Litija se predvideva še pričetek investicijskih del – prenova postaje in ureditev novega izven nivojskega dostopa (podhod, stopnišča, nadstreški).

  • Nadomestni prevozi v času del

Na progi Litija-Ljubljana bo namesto nekaterih vlakov organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Nadomestni avtobus bo imel v nekaterih primerih zaradi zagotavljanja zvez odhod tudi prej, kot bi imel vlak po rednem voznem redu. Pri načrtovanju potovanja od Ljubljane do Litije zato velja pozornost pri izbiri ustreznega nadomestnega prevoza, saj vlak na isti relaciji nadomešča več avtobusov. Nadomestni avtobusi z zagotovljeno zvezo za nadaljnjo potovanje z vlakom iz Litije v smeri Zidani Most / Maribor / Dobova so dodatno označeni (v prilogi oz. na spodnjih povezavah).

Odsek TRBOVLJE – HRASTNIK (5. februar – 14. marec)

Sočasno z izvedbo del na investicijskih projektih nadgradnje na postaji Laze pa se bodo izvajala tudi redna vzdrževalna dela s katerimi se zagotavlja varnost železniškega prometa na odseku proge Hrastnik – Trbovlje  v času od 5. februarja do 14. marca z izvedbo dnevnih zapor posameznega tira v času izven glavne prometne konice (7.30 do 13.40). Zaradi odvijanja prometa vlakov samo po enem tiru v obe smeri se lahko pričakuje krajše zamude vlakov.