Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

"Ime mi je Kovid in nisem virus."

kl, 13.01.2022 13:06:53

Tako piše v biografiji Twitter profila podjetnika iz Indije, ki je postal prava senzacija na indijskih in svetovnih družabnih omrežjih.

Delite na:
"Ime mi je Kovid in nisem virus."
Kovid s pivom Corona Profimedia

"Pred začetkom pandemije, sem mislil, da imam unikatno ime, in sem ga imel rad," pravi 31-letni poslovnež iz Bangaloreja v Indiji, "Zdaj pa sem moral ponovno razmisliti, ali mi je res všeč." Ime sta mu ob rojstvu dala starša, v hindujščini pa beseda "kovid" (izgovorjena z mehkim "d", ki nekoliko spominja na "đ") pomeni "učen" in izvira iz hindujske himne, posvečene indijskemu božanstvu Hanumanu.

"Ko je WHO leta 2019 prvič objavila sporočilo o Covidu me je zabavalo. Prijatelji in sorodniki so mi začeli pošiljati sporočila. Tri mesece zapored je bilo moje ime vsak dan na televiziji. Sprva je bilo presenetljivo. Še mojo mamo je zabavalo," pravi Kovid. Toda, ko se je pandemija širila, je Kovid ugotovil, da vse več ljudi misli, da laže o svojem imenu, ali da si ga je spremenil za šalo.

Kovid torta Twitter.jpg
Torta, ki jo je dobil za 30. rojstni dan
Twitter

Zdaj ga vse skupaj zabava

Za njegov 30. rojstni dan lani so njegovi prijatelji pri slaščičarju naročili torto, ta pa je misleč, da gre za šalo, ime na torti spremenil in namesto "Kovid" zapisal "Covid".

"Svoje pogovore z ljudmi skoraj vedno začnem s hitro šalo o svojem imenu. Vendar včasih, ko nisem najbolj razpoložen, uporabim alternativno ime, Kabir Kapoor," je priznal Kovid.

Sicer "težave" zaradi imena rešuje tako, da na družabnih omrežjih deli smešne izkušnje, povezane z njegovim imenom - od šal, ki so jih o njem pravili prijatelji, ko je dopolnil 30 let, do tega, kako naroča pivo Corona. In tudi komentarji njegovih sledilcev so večinoma zabavni. "Hej Kovid, ostani pozitiven," se glasi eden od njih. Drugi pa je napisal, da je dejstvo, da je Kovid postal viralen, ena najbolj smešnih in najbolj pozitivnih stvari v tem letu.